Η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines είναι πλέον η μεγαλύτερη στον κόσμο, καθώς πρόσθεσε στο στόλο της το 200ό αεροσκάφος της. Η άφιξη του 200ού αεροσκάφους τιμήθηκε με μια τελετή στο νέο υπόστεγο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012. Στην τελετή συμμετείχαν ο πρόεδρος της Turkish Airlines, κ. Hamdi Topcu, ο γενικός διευθυντής, κ. Temel Kotil, καθώς και ανώτερα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Turkish Airlines, Hamdi Topcu δήλωσε πως «ως εταιρεία, συνεχίζουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, έναν κάθε φορά. Γιορτάσαμε για πρώτη φορά την άφιξη του 100ού αεροσκάφους μας και τώρα πετύχαμε τον επόμενο στόχο που είχαμε θέσει, δηλαδή τα 200 αεροσκάφη. Επόμενος στόχος μας, καθώς συνεχίζουμε την επέκταση μας, είναι τα 300 αεροσκάφη. Όταν ξεκινήσαμε την επέκταση μας το 2003, ο στόλος μας απαρτιζόταν μόνο από 54 αεροσκάφη και πετούσαμε σε 103 προορισμούς. Σήμερα, ο αριθμός αυτός είναι 205 πόλεις σε 90 χώρες. Το 2003 ο στόλος μας απαιτούσε την επάνδρωση από μόνο 651 πιλότους και 1579 αεροσυνοδούς. Πλέον, οι αριθμοί του προσωπικού έχουν αυξηθεί σε 2445 πιλότους και 5344 αεροσυνοδούς». Όπως επισήμανε ο κ. Topcu, «όλα αυτά είναι σημάδια μιας ολοένα και αναπτυσσόμενης Turkish Airlines».

«Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει συρρικνώσει τον τομέα των αερομεταφορών. Πολλές εταιρείες έχουν πτωχεύσει. Πολλοί ανεξάρτητοι αερομεταφορείς συνεργάζονται με άλλες εταιρείες για να επιβιώσουν σε ένα όλο και πιο περίπλοκο παγκόσμιο περιβάλλον. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Turkish Airlines στάθηκε μόνη της και συνέχισε να αναπτύσσεται. Θα συνεχίσει λοιπόν να επεκτείνεται και να αναπτύσσεται εσωτερικά”, πρόσθεσε.

Ο γενικός διευθυντής της Turkish Airlines, Temel Kotil, επισήμανε ότι «πλέον πετάμε σε 90 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό που φαινόταν ένα όνειρο για πολλούς, εγώ το είχα προβλέψει πριν από κάποια χρόνια όταν και είχα ανακοινώσει τις προθέσεις μας στην τότε Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΙΑΤΑ».

Και συνέχισε λέγοντας: «Πλέον, είμαι περισσότερο αισιόδοξος για την επίτευξη του στόχου μας, δηλαδή το 2023 η Turkish Airlines να είναι η αεροπορική εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο. Έχουμε την πρόθεση να καταστήσουμε την Turkish Airlines μία 5 αστέρων αεροπορική εταιρεία και το μεγαλύτερο αερομεταφορέα στην ευρύτερη περιφέρειά μας, τόπο κατοικίας 1,5 δισ. ανθρώπων».

Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή, το Boeing 737-900, έχοντας πάνω του ένα ειδικό αυτοκόλλητο με τη σήμανση «200», εντάχθηκε στις γραμμές πτήσεων και ξεκίνησε τη μεταφορά επιβατών.