Η επιβατική κίνηση της αεροπορικής εταιρείας Scandinavian Airlines (SAS) για το Νοέμβριο του 2012, σημείωσε αύξηση. Όμως, εξαιτίας των διαπραγματεύσεων των νέων συλλογικών συμβάσεων, ο αριθμός των κρατήσεων μειώθηκε στα μέσα του ίδιου μήνα, ενώ τα διεθνή και μερικά ευρωπαϊκά και εγχώρια δρομολόγια συνέχισαν να αναπτύσσονται.

Η SAS μετέφερε 2,4 εκατ. επιβάτες το Νοέμβριο. Η προσαρμοσμένη νομισματική απόδοση της SAS τον Οκτώβριο, ήταν αυξημένη κατά 3,1% έναντι του περυσινού αντίστοιχου μήνα, ενώ το RASK (Revenue per Available Seat-Kilometer- Κέρδη βάσει χωρητικότητας θέσεων ανά χιλιόμετρο) αυξήθηκε κατά 6%. Για το Νοέμβριο του 2012 και οι δύο δείκτες αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Η αντίδραση στις διαφημιστικές καμπάνιες της αεροπορικής εταιρείας είναι καλή και οι κρατήσεις για το προσεχές διάστημα είναι πολύ πιο πάνω από το επίπεδο του 2011. Συνολικά, η ζήτηση της αγοράς εξακολουθεί να είναι καλή, αλλά παραμένει απρόβλεπτη, λόγω της αστάθειας της παγκόσμιας οικονομίας. Το γεγονός αυτό προσθέτει αβεβαιότητα στην απόδοση και τις προοπτικές του RASK στο άμεσο μέλλον. Η αύξηση της χωρητικότητας για το οικονομικό έτος 2012-13 αναμένεται να κυμανθεί στο 5-6% περίπου.