Η ινδική αεροπορική εταιρεία Kingfisher Airlines, η οποία ανέστειλε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2012 λόγω προβλημάτων στην οικονομική της διαχείριση, δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ένα σαφές σχέδιο για να μπορέσει να ανακάμψει και να λειτουργήσει ξανά, δήλωσε ο υπουργός αερομεταφορών της Ινδίας.

Η Kingfisher, η οποία ανήκει στον μεγιστάνα Vijay Mallya και η οποία σταμάτησε να πραγματοποιεί πτήσεις τον Οκτώβριο λόγω απλήρωτων χρεών και μισθών, υπέβαλε ένα σχέδιο στη Γενική Διεύθυνση της Πολιτικής Αεροπορίας με σκοπό να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, η μητρική εταιρεία της Kingfisher, η UB Group, προσφέρθηκε να «τονώσει» τον αερομεταφορέα με 6.5 δισ. ρουπίες. Όμως, ο υπουργός αεροπορίας, Ajit Singh, δήλωσε πως η UB «δεν ισχυρίζεται κάτι τέτοιο» για την Kingfisher, η οποία υπολογίζεται ότι έχει χρέη ύψους 2,5 δισ. δολ. Τόνισε επίσης, ότι η αεροπορική εταιρεία οφείλει χρήματα στις τράπεζες, το προσωπικό, τα αεροδρόμια και τις φορολογικές αρχές. Ο ίδιος, δεν διευκρίνισε εάν το σχέδιο της εταιρείας να ξεκινήσει πτήσεις με πέντε αεροσκάφη, απορρίφθηκε.

Η Kingfisher, η οποία προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυξήσει τα έσοδά της για περισσότερο από ένα χρόνο, ελπίζει πως θα προσελκύσει την Etihad Airways ως επενδυτή.

Η Etihad, η οποία προσπαθεί να διευρύνει τις επιχειρήσεις της στην Ινδία και σε άλλες αγορές της Ασίας, βρίσκεται στα τελικά στάδια συνομιλιών για να αγοράσει μέρος είτε της Kingfisher είτε της Jet Airways.