Ιδιαίτερα αυξημένη προβλέπεται να είναι η επιβατική κίνηση για το 2013, σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή αεροδρόμια παγκοσμίως και πόλο έλξης των ταξιδιωτών, στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

της Χριστίνας Βασιλειάδη

Ο διαχειριστής του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι, η εταιρεία Dubai Airports, προβλέπει ότι το ταχέως αναπτυσσόμενο κομβικό αυτό αεροδρόμιο, πρόκειται να εξυπηρετήσει 66 εκατ. επιβάτες μέσα στο επόμενο έτος. Το 2012, το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, εξυπηρέτησε περίπου 56,5 εκατ. ταξιδιώτες, ένας αριθμός που θα «ζήλευαν» πολλά αεροδρόμια ανά τον κόσμο. Οι αριθμοί αυτοί, φυσικά και δεν είναι απόρροια τύχης ή σύμπτωσης. Οι υπηρεσίες που προσφέρει το αεροδρόμιο αλλά και η πρωτοποριακή αρχιτεκτονική του, προσελκύουν όλους αυτούς τους ταξιδιώτες καθόλη τηδιάρκεια του χρόνου.

Η εταιρεία Dubai Airports, δήλωσε πως η κίνηση των επιβατών του αεροδρομίου έφτασε τους 4,87 εκατ. τον Νοέμβριο του 2012, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους. Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το οποίο είναι και η βάση της Emirates Airline, έχει ανακοινώσει διψήφια αύξηση του αριθμού των επιβατών που εξυπηρέτησε, σχεδόν για όλους τους μήνες του 2012.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε τον στόχο των 56,5 εκατ. επιβατών για το 2012, και μάλιστα με διαφορά, και να λειτουργούμε το αεροδρόμιο βάσει των δυνατοτήτων και της μεγάλης χωρητικότητάς του», δήλωσε ο Paul Griffiths, ο διευθύνων σύμβουλος της Dubai Airports.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Concourse Α, η εγκατάσταση της Emirates στο αεροδρόμιο, υποβλήθηκε σε δοκιμές ετοιμότητας πρόσφατα και θα είναι σε λειτουργία από τις αρχές του 2013, παρέχοντας παραπάνω χωρητικότητα», πρόσθεσε.

Η Concourse Α, είναι μέρος του Terminal 3 του αεροδρομίου του Ντουμπάι, εγκατάσταση η οποία θα αυξήσει την ετήσια παραγωγική χωρητικότητα των επιβατών του αεροδρομίου, από 60 εκατ. σε 75 εκατ. Οι αίθουσες αναμονής προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες, ενώ υπάρχουν πολλά μαγαζιά, εστιατόρια, καφέ, ακόμα και spa, τα οποία θα κάνουν την παραμονή των επιβατών στο αεροδρόμιο μια αξέχαστη εμπειρία, και σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και αυτοτελή προορισμό.

Η επιβατική κίνηση για τον Νοέμβριο, έφτασε τα 52,4 εκατ, σε σύγκριση με τα 46,3 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 13,1%. Οι κινήσεις αεροσκαφών αυξήθηκαν τον ίδιο μήνα κατά 2,3%, φτάνοντας τις 29.000. Τέλος, το αεροδρόμιο του Ντουμπάι, χειρίστηκε 200.060 τόνους φορτίου το Νοέμβριο, μια αύξηση της τάξης του 4,4% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2011.