Η Qatar Airways στράφηκε στη δικαιοσύνη και κατέθεσε αγωγή ύψους 600 εκατ. δολ. στην αρμόδια κατασκευαστική εταιρεία του νέου αεροδρομίου της Ντόχα, με την αιτιολογία της καθυστέρησης.

Η εταιρεία Lindner Depa Interiors (LDI), είχε υπογράψει σύμβαση 250 εκατ. δολ, για την κατασκευή 19 αιθουσών αναμονής στο νέο αεροδρόμιο έως τα μέσα του 2012, δήλωσε η ​​Qatar Airways.

Η απάντηση της LDI ήταν ότι δεν έλαβε καμία αγωγή από την Qatar Airways, ενώ περιέγραψε τους ισχυρισμούς της αεροπορικής εταιρείας ως «ψευδείς και παραπλανητικούς». Είπε επίσης, ότι δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στην αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, επειδή δεν είχε πλήρη πρόσβαση στο έργο για τους πρώτους εννέα μήνες του συμβολαίου. Η LDI πρόσθεσε ότι δεν συνεργάστηκε άμεσα με την Qatar Airways και ότι ουσιαστικά συνεργάστηκε με το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα.

Το νέο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα του Κατάρ, θα αποτελεί κομβικό σημείο για την αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει πλέον στόλο 116 αεροσκαφών. Το νέο αεροδρόμιο ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει αυτό το μήνα, αλλά τώρα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2013, δήλωσαν εκπρόσωποι της Qatar Airways.

Πρόσθεσαν δε, ότι το υπάρχον αεροδρόμιο της Ντόχα είχε φτάσει την ανώτερη χωρητικότητά του και η καθυστέρηση στη μετάβαση του νέου αεροδρομίου, εμποδίζει τα επεκτατικά σχέδια της αεροπορικής εταιρείας.