Η FAA (Federal Aviation Administration) αποφάσισε την προσωρινή καθήλωση όλων των αεροσκαφών Boeing Dreamliner 787, ύστερα από πολλά τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε αρκετά αεροσκάφη. Σύμφωνα με την FAA, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να βεβαιώσουν ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που παρουσίασαν πρόβλημα είναι ασφαλείς προτού να ξαναρχίσουν πτήσεις. Βέβαια, η FAA δεν έδωσε λεπτομέρειες για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος αυτός.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1979, που η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ αποφασίζει την καθήλωση αεροσκαφών που κατασκευάστηκαν από αμερικανική εταιρεία. Το 1979 είχε απαγορευτεί η απογείωση του DC 10 της McDonald Douglas μετά από πολύνεκρο δυστύχημα στο Σικάγο.

Τα Dreamliner 787 είναι το νεότερο και τεχνολογικά πιο εξελιγμένο μοντέλο που έχει κατασκευάσει η Boeing  και δεν είναι λίγες οι αεροπορικές εταιρείες που ήδη το έχουν εντάξει στο στόλο τους, ενώ άλλες τόσες το έχουν παραγγείλει.

Η μετοχή της Boeing κατέγραψε χθες πτώση 2%ενώ η μετοχή της GS Yuasa Corp, της ιαπωνικής εταιρείας που κατασκευάζει τις μπαταρίες του αεροσκάφους, υποχώρησε κατά 4,7%.