Η αεροπορική εταιρεία Air China ανακοίνωσε ότι από τις 7 Μαΐου 2013, θα προσφέρει το δρομολόγιο Πεκίνο-Γενεύη χωρίς ενδιάμεση στάση τέσσερις φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας το Airbus A330-200.

Το γεγονός αυτό, θα καταστήσει την Air China τον μοναδικό αερομεταφορέα που θα προσφέρει πτήσεις μετ’ επιστροφής χωρίς ενδιάμεση στάση μεταξύ Πεκίνου και ΓενεύηςΕπιπλέον, το δρομολόγιο Πεκίνο-Γενεύη θα καταστεί το πρώτο απευθείας δρομολόγιο της Ανατολικής Ασίας προς τη Γενεύη, προσφέροντας μια πρόσθετη επιλογή πτήσης στους ταξιδιώτες προς και από το Τόκιο, τη Σεούλ, το Χονγκ Κονγκ, την Μπανγκόκ και τη Μανίλα.

Θα διευκολύνει επίσης την επικοινωνία και τις ανταλλαγές μεταξύ Πεκίνου και Γενεύης, μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Ελβετίας και άλλων περιοχών της Ευρώπης.

Ο κ. Robert Deillon, διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου της Γενεύης, δήλωσε: «Το Αεροδρόμιο της Γενεύης είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει έναν αυξανόμενο αριθμό Κινέζων επισκεπτών και θα προσφέρει σε αυτούς τους πελάτες μια πραγματικά αποκλειστική εμπειρία αεροδρομίου».

Ο πρόεδρος της Air China, Cai Jianjiang, τόνισε: «Η νέα υπηρεσία Πεκίνο-Γενεύη αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στο εκτεταμένο δίκτυο της Air China που εξυπηρετεί την Ευρώπη».

Οι αριθμοί πτήσης της υπηρεσίας Πεκίνο-Γενεύη θα είναι CA861/862Η πτήση τέσσερις φορές την εβδομάδα θα φεύγει από το Πεκίνο στις 13:30 και θα φθάνει στις 18:25 στη Γενεύη την ίδια ημέρα. Η πτήση επιστροφής αναμένεται να απογειώνεται από τη Γενεύη στις 20:25 και να φθάνει στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου στις 12:55 την επόμενη ημέρα. Τέτοια χρονοδιαγράμματα πτήσεων σκοπό έχουν να διευκολύνουν τους επιβάτες να επιβιβαστούν σε πτήσεις ή να κάνουν διέλευση στη Γενεύη, καθώς και να έχουν πρόσβαση σε βέλτιστες συνδέσεις στο Πεκίνο.