Έσοδα £833 εκατ. ανακοίνωσε η easyJet για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους Οκτώβριος 2012 – Σεπτέμβριος 2013, αυξημένα κατά 9,2%. Τα έσοδα ανά επιβατική θέση αυξήθηκαν κατά 8% σε δημοσιευμένη βάση, στις £53,87 ανά θέση.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός θέσεων αυξήθηκε κατά 5% σε 15,5 εκατ. Οι επιβάτες που ταξίδεψαν αυξήθηκαν κατά 6,2% στα 13,7 εκατ, ενώ η πληρότητα αυξήθηκε κατά 1% και ανήλθε στο 88,63%.

Το κόστος ανά θέση (εξαιρουμένων των καυσίμων), αυξήθηκε κατά 0,5% σε δημοσιευμένη βάση και κατά 2,9% στη βάση σταθερού νομίσματος.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι με περίπου 80% των μισών διαθέσιμων θέσεων να έχουν ήδη κρατηθεί, αναμένει να συγκρατήσει ζημίες προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο μεταξύ £50 εκατ. και £70 εκατ. σε σύγκριση με τα £112 εκατ. που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Chief Executive της easyJet,  Carolyn McCall δήλωσε:  “Η easyJet έκανε μια δυνατή αρχή για αυτό το έτος, αποτέλεσμα του συνδυασμού ενεργειών της διοίκησης, μείωση χωρητικότητας του ανταγωνισμού και του ήπιου λειτουργικού περιβάλλοντος και συνθηκών. Η καλή επίδοση στο Α’ τρίμηνο καθώς και η πλεονεκτική οργανική θέση που έχει η easyJet στην αγορά της αερομεταφοράς μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη, μας οδηγούν στο να παραμείνουμε σίγουροι για την προοπτική και τις προβλέψεις μας για την εταιρεία. Παρόλο που το οικονομικό περιβάλλον εξακολουθεί να είναι γεμάτο προκλήσεις, η ισχυρή πρόταση της easyJet προς τον πελάτη, σε συνδυασμό με τις ενέργειες που υλοποιεί η διοίκηση διασφαλίζει ότι η easyJet διαθέτει μια καλή βάση και θέση για να προχωρήσει μπροστά και να επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη και κέρδη”.