Η Emirates ανακοινώνει  την ενίσχυση της δέσμευσής της προς την Ιαπωνία με την έναρξη καθημερινών απευθείας πτήσεων από το Ντουμπάι προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Τόκιο (αεροδρόμιο Χανέντα) που θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου 2013.

Το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο διαχειρίζεται την πλειοψηφία των εσωτερικών πτήσεων από και προς το Τόκιο. Το αεροδρόμιο άνοιξε τις πύλες του προς διεθνείς αερομεταφορείς μετά την έναρξη λειτουργίας του τέταρτου διαδρόμου προσγείωσης/απογείωσης και του διεθνούς τερματικού σταθμού τον Οκτώβριο του 2010.

Το αεροδρόμιο Χανέντα, που θα αποτελέσει τον 131ο προορισμό του δικτύου της Emirates, κατατάσσεται δεύτερο στη λίστα με τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ασίας.

Η πτήση με κωδικό ΕΚ312, που θα εκτελείται με αεροσκάφος Boeing 777-200LR τριών κατηγοριών θέσεων, θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 09:35 με ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Χανέντα στις 00:01 την επόμενη ημέρα. Η πτήση της επιστροφής με κωδικό ΕΚ313 θα αναχωρεί στις 01:30 με ώρα άφιξης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι 07:50.

«Αποτελώντας την τρίτη πύλη προς την Ιαπωνία, το δρομολόγιο Ντουμπάι-Χανέντα θα συμβάλει στην οικοδόμηση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιαπωνίας, ως προς τις εμπορικές συναλλαγές, αυξάνοντας παράλληλα τις ευκαιρίες στον επιχειρηματικό και τουριστικό κλάδο», δήλωσε ο κ. Thierry Antinory, ο Executive Vice President, Passenger Sales Worldwide της Emirates.

«Η Emirates εκτελεί πτήσεις προς την Ιαπωνία από το 2002, οπότε και εγκαινιάσαμε απευθείας πτήσεις προς Οσάκα. Η δέσμευσή μας συνεχίστηκε με την έναρξη πτήσεων προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ναρίτα το 2010. Είμαστε βέβαιοι ότι η ζήτηση για μεταφορά επιβατών και εμπορευματικών φορτίων παραμένει ισχυρή, δικαιολογώντας τις καθημερινές απευθείας πτήσεις της Emirates και προς τα δύο αεροδρόμια του Τόκυο και προσφέροντας στους επιβάτες μεγαλύτερη ευελιξία μετάβασης προς το Ντουμπάι και σε 70 ακόμα προορισμούς του δικτύου της Emirates στον Ινδικό Ωκεανό, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Antinori.

Η μακροχρόνια συνεργασία της Emirates με την Japan Airlines θα επεκταθεί περεταίρω, ώστε να συμπεριλάβει μία πτήση κοινού κωδικού για την εξυπηρέτηση του δρομολογίου Ντουμπάι-Χανέντα-Ντουμπάι. Οι πτήσεις θα φέρουν τον κωδικό αναγνώρισης της Emirates, (ΕΚ),  καθώς και της Japan Airlines (JL).

Με τη νέα καθημερινή πτήση προς Χανέντα, η Emirates SkyCargo θα είναι σε θέση να προσφέρει επιπλέον χωρητικότητα φορτίου 210 τόνων την εβδομάδα, υποστηρίζοντας περαιτέρω τις ιαπωνικές εξαγωγές σε μηχανικά εξαρτήματα, ηλεκτρονικά είδη και εξαρτήματα αυτοκινήτων, καθώς και τις εισαγωγές προϊόντων αερίου και πετρελαίου. Το Ντουμπάι αποτελεί σημαντικό κόμβο επανεξαγωγής ιαπωνικών βιομηχανικών προϊόντων προς Μέση Ανατολή, Αφρική και Κεντρική Ασία.

Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την απαράμιλλη άνεση και τις παροχές που προσφέρει το αεροσκάφος Boeing 777-200LR, το οποίο είναι εξοπλισμένο με οκτώ πολυτελείς ιδιωτικές σουίτες στην Πρώτη Θέση, 42 πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα που μετατρέπονται σε επίπεδα κρεβάτια στη Διακεκριμένη Θέση και άνετο χώρο για 216 επιβάτες της Οικονομικής Θέσης. Σε όλες τις θέσεις προσφέρονται υψηλής γαστρονομίας γεύματα ειδικά σχεδιασμένα για επιβάτες της ιαπωνικής κουλτούρας, τα οποία σερβίρονται από το πολυεθνικό πλήρωμα καμπίνας της Emirates.

Το αεροσκάφος, διαθέτει επίσης το ice, το βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει της Emirates που προσφέρει περισσότερα από 1.400 κανάλια ψυχαγωγίας με ταινίες, τηλεόραση και παιχνίδια ψυχαγωγίας κατ’ απαίτηση, συμπεριλαμβανομένων 40 ιαπωνικών καναλιών.

Με ένα στόλο 196 αεροσκαφών, η Emirates εξυπηρετεί σήμερα 128 προορισμούς, έχοντας εντάξει 15 νέες υπηρεσίες το 2012, με τη Βαρσοβία και το Αλγέρι να προστίθενται στο δίκτυό της στις 6 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2013, αντίστοιχα.

Η Emirates Holidays, ο τομέας ταξιδιωτικών υπηρεσιών της εταιρείας, προσφέρει διακοπές στην Ιαπωνία με προγράμματα που προβάλλουν τα αξιοθέατα του Τόκιο, του Κιότο και της Οσάκα. Η Emirates Holidays προσφέρει επιλογές διακοπών που περιλαμβάνουν μετάβαση των επιβατών από το Τόκιο, τη σύγχρονη πρωτεύουσα, προς το μαγευτικό όρος Φούτζι και τις φυσικές ομορφιές του Χακόνε, προς τη Ναγκόγια και το Κιότο, την καρδιά της ιαπωνικής κουλτούρας και προς την Οσάκα, πύλη προς την περιοχή Κανσάι.