Η Minoan Air, η ελληνική αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης, ξεκινάει πτήσεις σε Εδιμβούργο και Δουβλίνο από το London Oxford Airport. Η πρώτη προγραμματισμένη πτήση προσγειώθηκε ήδη στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου και τα τακτικά δρομολόγια προς το Δουβλίνο θα ξεκινήσουν από σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013.

Το London Oxford Airport και η Minoan Air θα δημιουργήσουν περίπου 30 νέες τοπικές θέσεις εργασίας για την υποστήριξη των νέων δρομολογίων. Μαζί με 11 νεοπροσληφθέντα από την περιοχή άτομα ως πλήρωμα καμπίνας επιβατών, θα έχουν τη βάση τους στην Οξφόρδη, καθώς το London Oxford Airport έχει προσθέσει επιπλέον υπηρεσίες πελατών και διοικητικό προσωπικό και προσωπικό εδάφους, για το χειρισμό των νέες πτήσεων με αεροσκάφη Fokker 50.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις για την εξυπηρέτηση του business traveler αφορούν το δρομολόγιο Οξφόρδη – Εδιμβούργο, που θα εξυπηρετούνται αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα στις 07:30 και 17:30 και το δρομολόγιο Εδιμβούργο – Οξφόρδη στις 09:40 και 19:45 (Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη). Το Δουβλίνο θα εξυπηρετείται Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, με αναχώρηση από την Οξφόρδη στις 06:30 και 16:30 και από το Δουβλίνο 8:45 και 18:45 – εξυπηρετώντας τους επιχειρηματίες που ταξιδεύουν. Οι συχνότητες και στα δύο δρομολόγια αυξάνονται από εβδομαδιαία σε ημερήσια, καθώς και την Κυριακή, από τις 10 Μαΐου.

Η Minoan Air είναι η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία με επιχειρησιακή βάση εκτός της χώρας της. Εκτός από τις πτήσεις της Οξφόρδης, η εταιρεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Γιώργο Μαυραντωνάκη, θα εισαγάγει τακτικές πτήσεις μεταξύ του Λουγκάνο στην Ελβετία και της Βενετίας από τα τέλη Μαρτίου.