Οι εργαζόμενοι της Iberia ματαίωσαν περαιτέρω απεργίες ύστερα από την επίτευξη συμφωνίας με την ισπανική κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι οργάνωσαν δύο πενθήμερες απεργίες το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, όπου η Iberia, που ανήκει στην International Airlines Group (IAG), δήλωσε πως σήμαινε απώλειες ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ και την ακύρωση χιλιάδων πτήσεων.

«Ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε και να κοιτάξουμε προς το μέλλον και ζητάω συγνώμη από όλους τους πελάτες μας για την αναστάτωση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Iberia, Rafael Sanchez- Lozano.

Η Iberia λέει ότι χρειάζεται να αναδιαρθρωθεί για να ανταποκριθεί στον σκληρό ανταγωνισμό από χαμηλού κόστους αντιπάλους, όπως η easyJet και η Ryanair.

Η IAG απεδέχθη τις προτάσεις του καθηγητή πανεπιστημίου Gregorio Tudela, ο οποίος βρήκε ένα σχέδιο για να μειώσει στις 3.141 τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν, αντί των 3.807 που είχαν ανακοινωθεί στην αρχή.

Το συνδικάτο των πιλότων SEPLA, δεν συμφωνεί με τους νέους όρους, αν και το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα συνεχιστεί, διότι υποστηρίχθηκε από τα συνδικάτα πληρώματος εδάφους και καμπίνας.