RΟ αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής της Ryanair, Michael Cawley, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο www.capital.gr, μίλησε για τα σχέδια του ιρλανδικού αερομεταφορέα για την Ελλάδα, και συγκεκριμένα για την πρόθεση της Ryanair να δημιουργήσει αεροπορική βάση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τον κ. Cawley, η Ryanair σκοπεύει να αυξήσει τις τουριστικές αφίξεις στη χώρα – τέσσερα εκατ. ξένοι τουρίστες μέχρι το 2017 – υπό τον όρο να δοθούν στην αεροπορική εταιρεία συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές. Τόνισε δε, πως είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη θετική απάντηση στο αίτημα αυτό καθώς «χαίρουμε πολύ καλής αποδοχής από το υπουργείο Μεταφορών… και Η Τρόικα επιδιώκει την απελευθέρωση των αερομεταφορών».

Σχολιάζοντας το αναπτυξιακό μοντέλο της Ryanair, ο κ. Cawley δήλωσε πως μέχρι στιγμής η δραστηριοποίηση της εταιρείας σε αεροπορικές αγορές έχει στεφθεί με επιτυχία, ενώ δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως οι επιβάτες του ιρλανδικού αερομεταφορέα δεν υπόκεινται υποχρεωτικά σε εξτρά χρεώσεις, όπως γίνεται με άλλους αερομεταφορείς.