olympic1Τα δρομολόγια εξωτερικού δεν ήταν τελικά τα μόνα που αναγκάστηκε να διακόψει η Olympic Air, και η απόφασή της να αποχωρήσει από τρία βασικά αεροδρόμια της χώρας, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) με ανακοίνωσή της, είπε τα εξής: “Από τη συγκεκριμένη κίνηση της Ολυμπιακής ιδιαιτέρως θα ζημιωθούν οι επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, καθώς το συγκεντρωτικό και γραφειοκρατικό σύστημα της χώρας επιβάλλει συχνά την παρουσία εκπροσώπων τους στην Αθήνα, όπου εδρεύουν τα υπουργεία και οι άλλοι βασικοί φορείς του δημοσίου. Επίσης, ζημιωμένος θα βγει και ο τουρισμός της περιοχής, αφού η αεροπορική οδός είναι η δημοφιλέστερη για τη πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη και κάθε μείωση του αριθμού των δρομολογίων λειτουργεί αρνητικά για τις αφίξεις”.

Να θυμίσουμε πως η εταιρεία έχει ήδη μειώσει στο μισό τον στόλο της (από τα 32 αεροσκάφη πλέον υπάρχουν μόνο τα 16), ενώ τον περασμένο Μάιο έκλεισε και την τεχνική της βάση, Olympic Engineering.