ryanair-stanstedΗ Ryanair κατάφερε τελικά να πείσει το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου να μειώσει τα τέλη που επιβάλλονται για την χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία, με αντάλλαγμα την υπόσχεση αύξησης πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο κατά τα προσεχή έτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ιρλανδικού αερομεταφορέα, Michael O’Leary, είχε προειδοποιήσει πως θα μείωνε τις πτήσεις μέσω Stansted κατά 9%, λόγω της προγραμματισμένης αύξησης 6% των τελών του αεροδρομίου, ύστερα από την πώλησή του στην Manchester Airport Group (MAG).

Όμως, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη χαμηλού κόστους της Ευρώπης, δήλωσε ότι θα ενισχύσει τις πτήσεις στο Stansted κατά 50% μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Το Stansted θα μειώσει τα τέλη μόνο εάν όντως αυξηθούν οι επιβάτες του αεροδρομίου όπως υποσχέθηκε η Ryanair, δήλωσε ο κ. O’Leary. «Αν δεν φτάσουμε τους στόχους μας δεν έχουμε και τις εκπτώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία με την Manchester Airport Group θα περιλαμβάνει επιπλέον 1,3 εκατ.επιβάτες από την Ryanair που θα πετούν μέσω Stansted το επόμενου έτους, με στόχο την αύξηση σε 20 εκατ. επιβάτες από 13 εκατ., μέσα σε μια δεκαετία.