Air-France2O διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Air France-KLM, Alexandre de Juniac, δήλωσε πως η εταιρεία αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία το 2013 ως αποτέλεσμα των πρόσφατων προγραμμάτων αναδιάρθρωσης.

«Η Air France θα εμφανίσει κέρδη το 2014 και η Air France-KLM πιθανότατα θα εμφανίσει κέρδη από το 2013. Αυτό θα μας δώσει τα μέσα να αναπτύξουμε και να ανοίξουμε νέα δρομολόγια», είπε χαρακτηριστικά ο de Juniac.

Η εταιρεία έχει διεξάγει σειρά προγραμμάτων περικοπής θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο μιας ευρείας αναδιάρθρωσης που στόχο έχει να μειώσει το κόστος κατά 2 δισ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2015.

Έχει να αντιμετωπίσει την άνοδο του ανταγωνισμού από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, καθώς και από τις εταιρείες της Μέσης Ανατολής, όπως η Emirates.

Ο de Juniac πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας το 2014 και δεν αναμένει οποιαδήποτε σύγκρουση με τα σωματεία των εργαζομένων τους επόμενους μήνες.