Η Travelplanet24 παρουσιάζει τα αποτελέσματα της πρόσφατης διαδικτυακής της έρευνας για τις επιλογές των Ελλήνων στις καλοκαιρινές διακοπές του 2013.

travelplanet24_survey_infographic_Σύμφωνα με τις απαντήσεις των 4.365 ατόμων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν και απάντησαν στην έρευνα, το 95% των συμετεχόντων επέλεξε τα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις. Τα νησιά των Κυκλάδων ήταν αδιαμφισβήτητα ο δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός για το καλοκαίρι του 2013, καθώς ήταν η επιλογή του 46% των ερωτηθέντων.

Το ποσοστό επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα από την ιστοσελίδα μας αφού η Μύκονος, η Πάρος, η Τήνος, η Νάξο, η Άνδρος, η Σαντορίνη και η Μήλος συγκέντρωσαν τις περισσότερες αναζητήσεις και κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αναφέρει ο Βαγγέλης Μπουγιατότης Product Manager Ferries στο Travelplanet24. Ακολουθεί η Κρήτη την οποία επισκέφτηκε το 16% , το Βόρειο Αιγαίο με 12% και τα Δωδεκάνησα στα οποία ταξίδεψε το 11% του συνόλου.

Οι απαντήσεις περιλαμβάνουν ακόμη τα νησιά των Σποράδων που συγκέντρωσαν το 9% της προτίμησης του δείγματος και τον Αργοσαρωνικό με 7%.

Το διαδίκτυο παραμένει το 1ο μέσο κράτησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αφού το προτίμησε το 69% των ερωτηθέντων ενώ το υπόλοιπο 28% προτίμησε παραδοσιακά μέσα όπως κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών γραφείων και ακτοπλοικών εταιρειών. Ένα μικρό ποσοστό του 3% πραγματοποίησε την κράτηση του μέσω κινητού τηλεφώνου.

Παρά την κρίση, 3 στους 5 Έλληνες επέλεξαν την διαμονή επί πληρωμή, καθώς το 35% των ερωτηθέντων προτίμησε να μείνει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια  και το 29% σε ξενοδοχείο. Η φιλοξενία σε φιλικό σπίτι ήταν η επιλογή του 21% ενώ τα άτομα που αποφάσισαν να μείνουν στο εξοχικό τους σπίτι ανήλθαν σε ποσοστό 9%. Το κάμπινγκ ήταν η επιλογή του 7% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έρευνα η διάρκεια των διακοπών του μεγαλύτερου μέρους των ερωτηθέντων (37%) κυμάνθηκε από 5 έως 10 ημέρες, ενώ το 36% δήλωσε ότι οι διακοπές του διήρκησαν από 3 έως 5 ημέρες. Ακολουθούν τα άτομα που έκαναν διακοπές για πάνω από 10 ημέρες σε ποσοστό 17% και όσοι δραπέτευσαν από τη καθημερινότητα για 1 έως 3 ημέρες με ποσοστό 10%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείτε να τα δείτε μέσα από ενδιαφέρον infographic μέσα από το blog του Travelplanet24.

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας περιελάμβανε διαδικτυακή συμπλήρωση ερωτηματολογίου. Από το σύνολο των ερωτηθέντων το 68% ήταν γυναίκες ενώ το 32% άνδρες. Ο χρόνος διεξαγωγής της έρευνας ήταν από 24/07/2013 έως τα μεσάνυχτα της 7/08/2013.