cyprus.2Σε κατάσχεση αεροπλάνου τύπου Airbus A319-100 της Cyprus Airways προέβη η εταιρεία Hermes Airports, που διαχειρίζεται τα δύο διεθνή αεροδρόμια στην Κύπρο, λόγω χρεών της αεροπορικής εταιρείας. Η κατάσχεση έγινε ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Hermes, που εξετάζει τις οφειλές του εθνικού αερομεταφορέα της Κύπρου, οι οποίες ανέρχονται στα 4 εκατ. ευρώ.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus A319-100 είχε ενοικιαστεί από την Cyprus και φαίνεται πως θα επιστρεφόταν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, αύριο, με τη λήξη του συμβολαίου ενοικίασής του.

Η Hermes Airports αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για την κατάσχεση του αεροπλάνου ενώ ο κυπριακός αερομεταφορέας συγκάλεσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου «για τη διαφορά με την Hermes Airports». Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Cyprus, Αντώνης Αντωνίου, δήλωσε ότι η εταιρεία καταγγέλλει τη σε βάρος της προκλητική συμπεριφορά. Πρόσθεσε, δε, ότι με απαράδεκτα εκβιαστικό και ανορθόδοξο τρόπο, η Hermes Airports μεθόδευσε την ακινητοποίηση ενός εκ των αεροσκαφών των Κυπριακών Αερογραμμών, προκειμένου να ασκήσει πίεση για την είσπραξη ενός αμφισβητούμενου -όπως είπε- ποσού.