AviancaΟ ιδιοκτήτης της κολομβιανής αεροπορικής εταιρείας Avianca εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την Alitalia ή την πολωνική LOT, με σκοπό να ενισχύσει την παρουσία του στην Ευρώπη, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του πολωνικού Τύπου προ ημερών.

Σε επόμενη δήλωσή του όμως, ο Germán Efromovich, είπε ότι δεν θα είχε κανένα συμφέρον από την αγορά οποιουδήποτε από τους δυο αυτούς αερομεταφορείς. Ένας εκπρόσωπος της Avianca είπε πως ο κ. Efromovich μπορεί να μίλησε σε προσωπική βάση και όχι για λογαριασμό της εταιρείας.

Ο επιχειρηματίας είπε επίσης ότι μια άλλη επιλογή γι ‘αυτόν ήταν να δημιουργήσει εκ νέου μια νέα αεροπορική εταιρεία από το μηδέν στην Ευρώπη.

«Πρέπει να λάβουμε την απόφαση σχετικά με τις μελλοντικές μας αγορές το αργότερο κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2014. Θα πρέπει να ενισχύσω την παρουσία της αεροπορικής εταιρείας μου στην Ευρώπη, είτε μέσω εξαγορών είτε με την έναρξη μιας νέας επιχείρησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Efromovich.

Η Avianca δημοσίευσε μια σύντομη δήλωση, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για αγορές αεροπορικών εταιρειών, αν και δεν αμφισβήτησε τις δηλώσεις που έγιναν από τον Efromovich. «Όσον αφορά την είδηση που δημοσιεύθηκε σε διάφορα μέσα υπονοώντας ότι η Avianca θα αγοράσει την Alitalia ή τη LOT, διευκρινίζουμε ότι ούτε η Avianca Holdings ως ελέγχουσα εταιρεία, ούτε η Aerovias del Continente Americano Avianca, έχουν εξετάσει ή εξετάζουν αυτές τις εξαγορές», αναφέρεται στη δήλωση της εταιρείας.