Η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών Bombardier δήλωσε ότι θα περικόψει 1.700 θέσεις εργασίας στον τομέα της αεροδιαστημικής, δεδομένου ότι προσπαθεί να μην προκαλέσει προβλήματα ρευστότητας ύστερα από τις συνεχείς αναβολές στην ανάπτυξη των δύο νέων αεροσκαφών της.
Η εταιρεία που διατηρεί τη βάση της στο Μόντρεαλ και η οποία σχεδιάζει να εξαλείψει 1.100 θέσεις εργασίας στον Καναδά και 600 στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ότι θα πρέπει να μειώσει τις δαπάνες ενώ παράλληλα να κάνει σημαντικές επενδύσεις στις νέες σειρές αεροσκαφών CSeries και Learjet 85.
Οι παραγγελίες για εμπορικά και επιχειρηματικά αεροσκάφη Bombardier μειώθηκαν 19% το 2013, ενώ οι παραδόσεις business jet δεν κατάφεραν να φτάσουν τις προβλέψεις λόγω καθυστερήσεων στα νέα Learjet.