Η Travelplanet24 συμμετέχει στην  πρώτη διοργάνωση Open House στην Αθήνα στις 4, 5 και 6 Απριλίου.

travelplanet24 offices.2Η Travelplanet24 συμμετέχει ενεργά σε μια από τις πιο επιτυχημένες διεθνείς διοργανώσεις, στο Open House Athens. Το Open House πρόκειται για ένα διεθνή θεσμό ο οποίος ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής της πόλης.

Στο πλαίσιο συμβολής στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής της πόλης, η Travelplanet24 θα ανοίξει για το κοινό τα νέα της γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, σε ένα εμβληματικό κτίριο γραφείων της δεκαετίας  του 1960, το οποίο σχεδίασε ο αρχιτέκτων Εμμανουήλ Βουρέκας.

Τα γραφεία σχεδιάστηκαν από τους αρχιτέκτονες Γιώργο Αποστολάκο και Γιάννα Παυλίδου-Αποστολάκου το 2013 και θα είναι ανοιχτά στα πλαίσια του Open House Athens την Παρασκευή 4, Απριλίου 10:00-18:00 ,το Σάββατο 5, Απριλίου 10:00-17:00 & την Κυριακή 6, Απριλίου από τις 11:00 έως τις 15:00.

Τα γραφεία της Travelplanet24 συνδυάζουν το βιομηχανικό σχεδιασμό με την λειτουργικότητα σε μια έκταση 1.600 τ.μ. και αναπτύσσονται σε 3 ορόφους και διαχωρίζονται ως εξής:

α) Αμιγώς εργασιακοί χώροι, σε διάταξη open plan
β) Χώροι συναντήσεων, περισσότερο «κλειστοί» – αίθουσες συσκέψεων, σεμιναρίων, γραφείων διευθυντών κ.λπ.
γ) Χώροι αναψυχής των εργαζομένων, κουζίνα, τραπεζαρία, γυμναστήριο, αίθουσα παιχνιδιών
δ) Βοηθητικοί χώροι, αρχείο, ιατρείο και χώροι υγιεινής

Η αισθητική σε ύφος «βιομηχανικό», ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις, καθώς χρησιμοποιούνται στοιχεία μετάλλου, γυαλιού, μελαμίνης, φυσικού ξύλου, με ελεύθερη και ανεπίχριστη την οροφή στο χρώμα του béton και βιομηχανικό δάπεδο στο ίδιο χρώμα, ενώ όλες οι ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις είναι εμφανείς. Τα διαχωριστικά στοιχεία των «κλειστών» γραφείων και των χώρων γενικά είναι γυάλινα, διαφανή, ώστε να υπάρχει απόλυτη οπτική διαπερατότητα και διάχυση του φωτός σε όλους τους χώρους.

Το Open House είναι μια μοναδική ευκαιρία κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας να γνωρίσουν από κοντά την αρχιτεκτονικής της, να κατανοήσουν το δομημένο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται, και να δουν με μια διαφορετική ματιά την πόλη. Η δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα αρχιτεκτονικής, η κατανόηση της αξίας της και του ρόλου που αυτή παίζει στην αναβάθμιση του αστικού τοπίου και, συνεπώς, της ποιότητας ζωής.