dubai-international-ariport-02Οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν πτήσεις προς το αεροδρόμιο Dubai International ετοιμάζονται να προβούν σε εκτροπές και αλλαγές του πτητικού προγράμματός τους, καθώς το κύριο αεροδρόμιο του εμιράτου, που αποτελεί ένα κομβικό σημείο για τον τουρισμό και το εμπόριο στην περιοχή, σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των πτήσεων που χειρίζεται, κατά τη διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών στους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης.

Το αεροδρόμιο Dubai International, το οποίο εξυπηρέτησε 66.400.000 επιβάτες το 2013, θα μειώσει τις πτήσεις κατά 26% για μια περίοδο 80 ημερών, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

Η μείωση των πτήσεων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της 1ης Μαΐου και 20 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οκτώ αεροπορικές εταιρείες που πετούν στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα εκτρέψουν τις πτήσεις τους στο νέο αεροδρόμιο του εμιράτου, το Al Maktoum. Οι πτήσεις που χειρίζεται το Al Maktoum θα αυξηθούν σε πάνω από 600 την εβδομάδα, από περίπου 80 που είναι σήμερα.

Ορισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Dubai International αναμένεται να ακυρωθούν και όχι να εκτραπούν στο Al Maktoum. Αυτό θα μπορούσε να επιβραδύνει προσωρινά την ανάπτυξη της οικονομίας του Ντουμπάι, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το διεθνή τουρισμό και τα ταξίδια.