αεροδρόμιο.1Το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για το έργο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου στο Καστέλι, έρχεται να επιβεβαιώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με τον οποίο περισσότερες από δέκα εταιρείες έχουν σπεύσει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «πολύ μεγάλες, γιγάντιες έως τιτάνιες, επιχειρήσεις και ομίλους, που ενδιαφέρονται ζωηρά για την κατασκευή του αεροδρομίου». Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πρόκειται να προκηρύξει τον διαγωνισμό για το νέο αερολιμένα την ερχόμενη Πέμπτη και ο ανάδοχος για το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας αναμένεται να αναδειχθεί ως τις αρχές του επόμενου έτους.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης εκτίμησε ότι κατά την φάση κατασκευής του νέου αερολιμένα θα δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ κατά την περίοδο λειτουργίας περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι θα απασχολούνται σε θέσεις οι οποίες θα είναι σχετικές με τη δραστηριότητά του. Στη σύμβαση του νέου αερολιμένα της πόλης του Ηρακλείου θα περιλαμβάνεται και το οδικό δίκτυο.

Οι κινεζικές China State Construction Engineering Corporation (CSCEC) και Fosun έχουν εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους για το εν λόγω αεροδρόμιο, ενώ μεταξύ αυτών που ενδιαφέρονται φαίνεται ότι είναι σχεδόν όλες οι εταιρείες που συμμετείχαν στον προηγούμενο διαγωνισμό, ο οποίος δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο προηγούμενο εγχείρημα είχαν συμμετάσχει οι εταιρείες: Archirodon, Vinci, Bouyges, Ελλάκτωρ,J&P ΑΒΑΞ ενώ προκαταρκτικό ενδιαφέρον είχε εκδηλωθεί επίσης από τις γερμανικές εταιρείες Hochtief και Fraport.