Αρνητικά ήταν τα νέα από τις έρευνες στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους της Air Algerie στο βόρειο Μαλί, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

hollandΩς πιθανότερη αιτία της συντριβής θεωρούνται οι κακές καιρικές συνθήκες. Στο σημείο της τραγωδίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 116 άνθρωποι, μεταβαίνει ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο. «Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας επιζών», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ σε μια σύντομη τηλεοπτική εμφάνισή του. «Ένα μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο», στο βόρειο Μαλί, από τους γάλλους στρατιώτες που έχουν αποκλείσει τη ζώνη, πρόσθεσε διευκρινίζοντας πως το μαύρο κουτί «θα μπορέσει συνεπώς να εξετασθεί το συντομότερο».

Το αεροπλάνο της Air Algerie συνετρίβη χθες, Πέμπτη, με 116 επιβαίνοντες, περίπου 50 από τους οποίους ήταν Γάλλοι, λιγότερο από μια ώρα αφότου απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι. Το MD83 είχε επιθεωρηθεί από τις γαλλικές αρχές πριν από δυο-τρεις μέρες και ήταν «σε καλή κατάσταση» δήλωσε ο διευθυντής της Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας, Πατρίκ Γκαντίλ.