Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ καταθέτει αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία μπλοκάρει την επένδυση στο Ελληνικό, όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

ellhnikoΤο ελληνικό δημόσιο θα αναλάβει δράση κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει μπλοκάρει την υπογραφή σύμβασης για το Ελληνικό, αποφεύγοντας, όμως, να επεκταθεί επί του θέματος. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «δεν είναι και τόσο λογικό σε μια επένδυση άνω των πέντε δισ. ευρώ να ζητείται η συμμετοχή φυσικών προσώπων».

Να σημειωθεί πως η Lamda Development ηγείται του επενδυτικού σχήματος που κατέθεσε τη μοναδική προσφορά και επελέγη ως προτιμητέος επενδυτής για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Ο κ. Αθανασίου σημείωσε επίσης ότι η εταιρεία «σέβεται στο ακέραιο όλες τις συμβάσεις που έχει ο όμιλος με το ελληνικό δημόσιο», όπως για παράδειγμα στη Μαρίνα Φλοίσβου, ενώ όσον αφορά στο γενικότερα κλίμα στην αγορά, επισήμανε πως τους τελευταίους μήνες παρατηρείται άνοδος των εσόδων των εμπορικών κέντρων και ταυτόχρονα αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα από ξένους επενδυτές.