2Πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων σε «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης».

Ο αγιασμός τελέστηκε, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ μετά του ιερού κλήρου, παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου. Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση από τον Αερολιμενάρχη κ. Νικόλαο Στάχτιαρη με την σημαντική βοήθεια του Αντιπρόεδρου Επιτροπής Χρηστών ΚΑΚΘΩ & εκπρόσωπου της Aviareps Hellas S.A. κ. Ζαχαρία Σουρή και του προσωπικού του αεροδρομίου.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν, ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ,Βουλευτής Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Ιδιαίτερη τιμητική παρουσία, ο εκλεκτός προσκεκλημένος από το Ίδρυμα Ωνάση, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Π. Ιωαννίδης , ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Lorenzo Amberg, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Γενικός Διευθυντής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Χριστοδούλου Νικόλαος, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, με τους Αντιδημάρχους κ. Γεώργιο Κομηνό & Ματθαίο Αγγελιουδάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου κ. Λάζαρο Βέζο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Μαρία Κασιμάτη, κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη, κα. Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου, κ. Κωνσταντίνο Μαριάτο, επίσης από την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. κ. Νικόλαος Μεγαλοκονόμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, & κ. Αντώνιος Λαχανάς, από την μείζων αντιπολίτευση ο Γραμματέας Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Χάρος.. Επίσης παραβρεθήκαν ο κ. Βύρωνας Δαπόντε, ένας από τους πρωτεργάτες στην αρχική κατασκευή και ολοκλήρωση του κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γεώργιος Μεγαλοκονόμος, ο τέως Δήμαρχος και κύριος εμπνευστής για την απόδοση του ονόματος “Αλέξανδρος A. Ωνάσης” στο Αεροδρόμιο Κυθήρων κ. Θεόδωρος Κουκούλης, ο Αντιπρόεδρος της Αεροπορικής εταιρείας Sky Express & της Εταιρείας Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Swissport κ. Θεόδωρος Κροκίδας, η διευθύντρια Δημοσιών Σχέσεων Aegean Airlines κα. Σταυρούλα Σαλούτση, ο Διευθυντής Πτητικής Εκμετάλλευσης Olympic Air κ. Αθανάσιος Μάρκου, από την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης Skyserv Handling Service, η Διευθύντρια σταθμού Κυθήρων κα. Ίρις Βαρσάμου , η Διευθύντρια Σταθμού Θεσσαλονίκης Skyserv Handling services κα. Ευθαλία Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς τοπικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, ευχαριστούμε την χοροδιδάσκαλο κα. Βασιλοπούλου Χριστίνα και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος.