C-24-compH Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) εξέφρασε πρόσφατα την εκτίμηση ότι η μέση αξία των αεροπορικών εισιτηρίων θα είναι κατά 5,1% φθηνότερη το 2015 σε σύγκριση με το 2014 εξαιτίας ακριβώς της πτώσης στις τιμές των καυσίμων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΙΑΤΑ, το επόμενο έτος η διεθνής βιομηχανία αερομεταφορών θα σημειώσει κέρδη ρεκόρ ύψους 25 δισ. δολαρίων, κάτι που ισοδυναμεί με περιθώριο κέρδους της τάξης του 3,2% για τις αεροπορικές εταιρείες.
Αξίζει να σημειωθεί πως οικονομίες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους με μοναδικό κοινό παρονομαστή την παραγωγή πετρελαίου έχουν περιέλθει σε δυσχερή θέση εξαιτίας της πτώσης των τιμών. Εκτός από τη Ρωσία, που λόγω των οικονομικών κυρώσεων από ΗΠΑ και Ε.Ε. είχε αρχίσει να περιέρχεται σε δεινή θέση προτού ακόμη επιταχυνθεί η πτώση του πετρελαίου τους τελευταίους τρεις μήνες, το Ιράν αλλά και η παραδοσιακά πλούσια και ευημερούσα Νορβηγία βρίσκονται προ απροόπτου.  Οπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, η κίνηση αυτή μπορεί να περιορίσει την κατανάλωση, οπότε και να αναχαιτίσει τον πληθωρισμό που έχει φθάσει στο 9,4%. Παράλληλα, όμως, διακινδυνεύει να επιτείνει την ύφεση στην οποία ήδη διολισθαίνει η χώρα.