Η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Αυστραλιανό Γραφείο Ασφάλειας Μεταφορών δείχνει τι κατέγραψαν τα σκάφη αναζήτησης οργώνοντας τον Ινδικό Ωκεανό για τυχόν ενδείξεις του χαμένου Boeing της πτήσης MH370 των Μαλαισιανών Aερογραμμών.

malaysia«Πρόκειται για εικόνα του πυθμένα της θάλασσας που καταγράφηκε με σόναρ από το σκάφος GO Phoenix. Αυτό είναι ενδεικτικό της ποιότητας των δεδομένων που αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες του πυθμένα της θάλασσας» εξηγεί η ATSB, που πρωτοστατεί στην έρευνα.

Το σκάφος GO Phoenix επέστρεψε στην περιοχή την Τρίτη για να ξαναρχίσει υποθαλάσσιες εργασίες αναζήτησης. Ένα άλλο σκάφος, το Fugro Discovery, εξακολουθεί να διεξάγει βυθομετρικές εργασίες έρευνας στην περιοχή αναζήτησης.

«Εκτός από τον εντοπισμό του αεροσκάφους, η υποβρύχια αναζήτηση έχει ως στόχο να χαρτογραφήσει το πεδίο των συντριμμιών του MH370 προκειμένου να εντοπιστούν και να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάκτηση των συγκεκριμένων εξαρτημάτων των αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών καταγραφής στοιχείων πτήσης, το οποίο θα βοηθήσει στην κατανόηση της εξαφάνισης του αεροπλάνου»