idatodromia-708Την απόφαση με την οποία ιδρύεται το πρώτο υδατοδρόμιο στην Ελλάδα, υπέγραψαν χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Η αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου στην Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, καθώς αναβαθμίζει τη μέχρι σήμερα συγκοινωνιακή διασύνδεση της χώρας, σύμφωνα με τα υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με την απόφαση το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, χορηγεί, δια του αρμοδίου Υφυπουργού, Μιχάλη Παπαδόπουλου, στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, άδεια λειτουργίας αεροδρομίου επί υδάτινης επιφάνειας (υδατοδρόμιο), στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Κέρκυρας για τη χρήση της από υδροπλάνο.
Μετά την υπογραφή της απόφασης, η οποία έγινε παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού, Άντζελας Γκερέκου, και του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρου Ανδριώτη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε: «Σήμερα εισάγουμε μια καινούρια μορφή συγκοινωνίας που συμβάλλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ προάγει αυτό που εμείς αποκαλούμε «νησιωτικότητα».