257444_37492Το 2015 θα εξελιχθεί θετικά για τον ελληνικό τουρισμό, συνεχίζοντας να ενισχύει τα έσοδα του κράτους, την οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνία, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για τη νέα χρονιά.
Σε χθεσινή συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και των προέδρων των πανελληνίων κλαδικών ενώσεων – μελών του, η υπουργός σε σχέση με τον ΦΠΑ για τον κλάδο εκτίμησε, δεδομένων των συνθηκών, ότι στη χειρότερη περίπτωση θα παραμείνει στα σημερινά επίπεδα. Επίσης, τόνισε ότι ο τουρισμός θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσα από την ενδυνάμωση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα και σημείωσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες ώστε να επιδιωχθούν λύσεις σε χρόνιες αγκυλώσεις που υπάρχουν.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Ανδρεάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτό που έκανε το 2014 πραγματικά «χρυσό» για τον ελληνικό τουρισμό ήταν η προσπάθεια όλου του τουριστικού κόσμου, εργαζομένων και επιχειρηματιών, ενωμένων με κοινό όραμα συγκεκριμένο πρόγραμμα και σκληρή δουλειά να αναδείξουν και να καθιερώσουν την Ελλάδα ανάμεσα στους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς. Σε σχέση με το 2015, ενημέρωσε ότι θα είναι η χρονιά που ο ΣΕΤΕ θα επιδιώξει την ανάδειξη προορισμών που είναι λιγότερο γνωστοί, ενώ θα συνεργαστεί με τις τοπικές κοινωνίες, με επίκεντρο τον εργαζόμενο, τον μικρό επιχειρηματία, τον έμπορο, τον ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης ο οποίος έχει μόνο να κερδίσει από την καλή πορεία του τουρισμού μας.