Ρεκόρ κερδοφορίας κατέγραψε η FAI Rent-a-Jet AG για το 2014, η εξειδικευμένη στις αεροδιακομιδές ασθενών εταιρεία.Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ελεγχόμενη κατά ποσοστό 51% θυγατρική εταιρεία της Marfin Investment Group, με έδρα τη Γερμανία, επέτυχε για το οικονομικό έτος 2014 νέο ρεκόρ εσόδων (€73,5εκ) και κερδών προ-φόρων (€8,1εκ). Τα έσοδα για το 2014 κατέγραψαν άνοδο 10% ετησίως (2013: €66,1 εκ.) ενώ τα προ-φόρων κέρδη αυξήθηκαν 30% σε ετήσια βάση (2013: €6,1 εκ.).
Ο στόλος της εταιρίας αριθμεί 21 αεροσκάφη, αποτελούμενος από τρία αεροσκάφη Global Express, τέσσερα Challenger 604, επτά Learjet 60/60XR, τέσσερα Learjet 55, ένα Learjet 40XR και ένα Learjet 35A. Ο στόλος των αεροσκαφών ξεπέρασε τις 12.700 ώρες πτήσεις το 2014, ενώ η αυξημένη δραστηριοποίησή του προήλθε από την αύξηση της ζήτησης κατά 13% για τον εξειδικευμένο στόλο των αεροσκαφών για μεταφορά ασθενών (ασθενοφόρα), λόγω της υγειονομικής κρίσης στη Δυτική Αφρική, και της αύξησης κατά 40% των υπηρεσιών προς τους μεγαλύτερους Μη-Κυβερνητικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) παγκοσμίως, με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρία τα τελευταία 11 χρόνια.
Η FAI διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών Global Express και Challenger στη Γερμανία καθώς και το μεγαλύτερο στόλο Learjet στην Ευρώπη, γεγονός που συμβάλει στην ανάδειξή της ως ο δεύτερος μεγαλύτερος φορέας υπηρεσιών γενικής αεροπορίας και ενός εκ των κορυφαίων επιχειρήσεων από πλευράς εσόδων.
Ο Πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρίας Siegfried Axtmann σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την επίτευξη νέας ιστορικά υψηλής κερδοφορίας. Η συνολική αύξηση κατά 10% της δραστηριότητας του στόλου, ο οποίος σημειωτέον παρέμεινε αμετάβλητος έναντι του 2013, τροφοδοτήθηκε από την αυξημένη διαθεσιμότητα και τη σταθερή αξιοπιστία, η οποία έχει επιτευχθεί με την αντικατάσταση παλαιότερων αεροσκαφών με νεότερου τύπου. Υπάρχουν ήδη ενθαρρυντικά μηνύματα από τις οικονομικές επιδόσεις των δύο πρώτων μηνών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εταιρία θα επιτύχει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα και στο τέλος του 2015».























