SkygreeceΤη Θεσσαλονίκη με το Τορόντο μέσω Βουδαπέστης θα συνδέει από τον Μάιο η ελληνική αεροπορική εταιρεία SkyGreece, ιδρυθείσα από απόδημους Έλληνες.
Η πρώτη πτήση από Θεσσαλονίκη, διάρκειας περίπου 11 ωρών, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου, ενώ το δρομολόγιο θα αναχωρεί για το Τορόντο κάθε Πέμπτη και θα συνεχιστεί και στη διάρκεια του χειμώνα.
Επόμενος στόχος της εταιρείας, εφόσον το πρώτο αυτό άνοιγμα αποδειχτεί αποδοτικό, είναι η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Νέα Υόρκη, αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο.
«Εισιτήρια για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Βουδαπέστη-Τορόντο πωλούνται ήδη, εδώ και 2,5 εβδομάδες, στην ιδιαίτερα χαμηλή τιμή των 610 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου, των γευμάτων και δύο αποσκευών συνολικού βάρους έως 40 κιλών. Ήδη έγιναν σε αυτό το διάστημα 2.200 κρατήσεις θέσεων από τον Καναδά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της εταιρείας, πατέρας Νικόλαος Αλεξανδρής.
Από τις 19 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια από Αθήνα προς Νέα Υόρκη. Πτήσεις θα γίνονται τρεις φορές εβδομαδιαίως, κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή.