xME_OMOLOGO.jpeg.pagespeed.ic.kp23QaVMxzΔιαδοχικά ραντεβού με αξιωματούχους της κυβέρνησης είχε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά στο Ριάντ.
Στη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων (SCTA) Πρίγκιπα Sultanbin Salmanbin Abdulaziz AlSaud, ο σαουδάραβας ομόλογός της εξέφρασε την ικανοποίησή για την εμβάθυνση των διμερών πολιτιστικών σχέσεων, ενώ εντυπωσιάσθηκε από το ποσοστό (περίπου 20%) που αντιπροσωπεύουν στο ΑΕΠ τα έσοδα του τουρισμού στην Ελλάδα.
Η αναπληρώτρια υπουργός  τόνισε ότι η παρουσία της στο Ριάντ με την ευκαιρία του 1ου Greek Tourism Workshop αποτελεί απόδειξη της σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας και αναφέρθηκε διεξοδικά στην πραγματοποίηση από τον προσεχή Ιούλιο της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ριάντ-Αθήνας με δύο πτήσεις την εβδομάδα από την Aegean, γεγονός που όπως σημείωσε θα τονώσει ουσιαστικά την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα.
Στη συνέχεια η κυρία Κουντουρά συναντήθηκε με τον σαουδάραβα υπουργό Μεταφορών Abdullahbin Abdulrahman Al-Muqbel, ο οποίος τόνισε ότι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των μεταφορών με χώρες όπως η Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στις θαλάσσιες μεταφορές. Η αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει στην  υποστήριξη από τη σαουδαραβική πλευρά της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ριάντ – Αθήνας καθ’ όλο το έτος, γεγονός που θα συμβάλει στη διατήρηση του δρομολογίου και θα αποτελέσει ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.