Andreas-Lubitz-Germanwings-co-Pilot-Had-Detached-Retina-600x387Νέα στοιχεία στην πτήση της Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις τον Μάρτιο δημοσιεύτηκαν από τους ερευνητές που εξέτασαν το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η αναφορά των Γάλλων ερευνητών αναφέρει ότι υπάρχουν αποδείξεις πως ο Andreas Lubitz προσπάθησε να ανακτήσει τον χειροκίνητο έλεγχο του αεροσκάφους τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή. Ειδικότερα, μόλις 93 δευτερόλεπτα προτού το Airbus καρφωθεί στην πλαγιά του βουνού, οι καταγραφές του μαύρου κουτιού έδειξαν ότι ο 27χρονος προσπάθησε να παρακάμψει τον μηχανισμό αυτόματης καθόδου που είχε ενεργοποιήσει νωρίτερα, όταν ο πιλότος Patrick Sondenheimer είχε βγει από το πιλοτήριο για να πάει τουαλέτα.
Η έκθεση επισημαίνει ότι «μεταξύ 10:39:33 και 10:40:07, καταγράφηκε μια κίνηση χειροκίνητου ελέγχου από τη πλευρά του συγκυβερνήτη διάρκειας τριάντα δευτερολέπτων, η οποία όμως δεν ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να απενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο».
Η κίνηση αυτή φανερώνει ότι ο Lubitz, ο οποίος έπασχε από κατάθλιψη, ίσως είχε αλλάξει γνώμη πριν από τη συντριβή και θέλησε να βγάλει το αεροπλάνο από την τροχιά θανάτου που το είχε βάλει ο ίδιος.