14338442482128400241Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ενημέρωσε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ότι στελέχη μεγάλου ταξιδιωτικού ομίλου με έδρα στις ΗΠΑ ανέφεραν προς τους Ελληνες ξενοδόχους ότι, στην περίπτωση που επιχειρήσουν να τους μεταφέρουν οφειλόμενα χρήματα από κρατήσεις του προηγούμενου μήνα, αυτά θα δεσμευθούν εντός αμερικανικού εδάφους.
Η Πρεσβεία, που διερεύνησε την υπόθεση, πληροφόρησε τον ΣΕΤΕ ότι θα ενημερώσει σχετικά την Ομοσπονδιακή Τράπεζα για εξωτερικές συναλλαγές της Νέας Υόρκης, ώστε να έρθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος για την εξέταση της διευθέτησης του ζητήματος.
Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε την πληροφορία που μεταφέρθηκε από τον Αμερικανικό Ομιλο στους Ελληνες ξενοδόχους περί εμπλοκής του σε ενδεχόμενη δέσμευση των οφειλόμενων χρημάτων λόγω της μη αποπληρωμής της δόσης του δανείου από τη χώρα μας.
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι, με βάση την κείμενη νομοθεσία, οι tour operators όλων των τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται με ελληνικά (ή ευρωπαϊκά) τουριστικά γραφεία για την πραγματοποίηση των οργανωμένων ταξιδίων των πελατών τους στη χώρα μας. Ο Σύνδεσμος, κατόπιν επικοινωνίας με γραφεία μέλη του που διακινούν τον οργανωμένο τουρισμό της Ελλάδας, ενημερώθηκε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κανένα θέμα πληρωμών και όλα τα τουριστικά γραφεία λαμβάνουν κανονικά εμβάσματα για τις υπηρεσίες τους απ’ όλες τις χώρες του κόσμου.