αεροδρόμιο-ΑλεξανδρούποληςΜετά από την πρόταση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, το Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ.) αποφάσισε να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων της χώρας.

Όπως τονίστηκε, οι επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αρνητικές, καθώς τέσσερα (Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου) από τα δεκατέσσερα πωλούμενα αεροδρόμια σχετίζονται άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ζωή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το Π.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει σε ηλεκτρονική μορφή δημοψηφίσματος μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη. Επίσης αποφασίστηκε η προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης του ΚΥΣΟΙΠ.

Για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος εγκρίθηκε η συγκρότηση επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν οι τέσσερις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, κα Ν. Πανδή, κ. Θ. Χαλικιάς, κ. Π. Δρακουλόγκονας, κ. Ε. Νιοτόπουλος, καθώς και οι κ.κ. Δ. Τσούκας, αντιπεριφερειάρχης, και Χ. Ανθης, αντιπρόεδρος του Π.Σ.