Emirates-flight-EK093-lands-for-the-first-time-in-Bologna
Η Emirates ανακοίνωσε την προσθήκη ενός τέταρτου προορισμού για Ιταλία με την άφιξη του Boeing 777-300ER στη Μπολόνια.

Ως πρωτεύουσα της περιφέρειας της Εμίλια-Ρομάνια, η Μπολόνια διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα ιστορικά κέντρα μεσαιωνικής εποχής διεθνώς και διακρίνεται για τον πλούτο των έργων τέχνης και πολιτισμού που φιλοξενεί, καθώς και για το εμπόριο της. Βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία και αυτό την καθιστά ιδανικό σημείο για πρόσβαση προς τη Φλωρεντία, την Πίζα και τα μαγευτικά τοπία της Τοσκάνης.

Στην παρθενική πτήση προς Μπολόνια επέβαιναν επιβάτες από διάφορους προορισμούς της Ανατολής, όπως Ντουμπάι, Σύδνεϋ, Κουάλα Λουμπούρ, Σαγκάη και Ταϊπέι, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες διασύνδεσης που προσφέρει η εταιρεία. Καθώς η Μπολόνια αποτελεί μια από τις πιο βιομηχανοποιημένες πόλεις, η πρόσβαση στο δίκτυο της Emirates, που περιλαμβάνει περισσότερους από 50 προορισμούς σε Ανατολή και Ασία, αναμένεται να διευρύνει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε όλη την περιοχή.

«Η νέα μας καθημερινή πτήση προς Μπολόνια συνδυάζει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με την εύκολη πρόσβαση σε αυτό το σημαντικό Ιταλικό προορισμό από ολόκληρο το διεθνές μας δίκτυο. Δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο προορισμό λειτουργούμε αεροσκάφος ευρείας ατράκτου, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια αξεπέραστη εμπειρία σε όλες τις κατηγορίες θέσεων», δήλωσε ο Thierry Antinori, Executive Vice President της Emirates και Chief Commercial Officer Operations Worldwide.

«Η πτήση προς Μπολόνια προσφέρει στους ταξιδιώτες εύκολη πρόσβαση στην Τοσκάνη, ένα εξαιρετικά ζωντανό τουριστικό και εμπορικό κέντρο. Είμαστε σίγουροι ότι η νέα αυτή καθημερινή πτήση θα έχει οφέλη σε επίπεδο οικονομίας, εμπορίου και επενδύσεων στην περιοχή, καθώς η ζήτηση για άμεση σύνδεση με Μέση Ανατολή, Ασία και Αυστραλία είναι υψηλότερη από ποτέ».

Emirates-777-300ER-arrives-into-Bologna-Airport-for-the-first-time
Στην τελετή υποδοχής της πρώτης πτήσης ο Δήμαρχος της πόλης, Virginio Merola, τόνισε: «Η επένδυση της Emirates στην πόλη μας, μας τιμά και μας κάνει υπερήφανους για το έργο που έχουμε επιτελέσει μαζί τα τελευταία χρόνια προκειμένου να καταστήσουμε το αεροδρόμιο και την πόλη μας έναν διεθνή προορισμό. Εξαιτίας άλλωστε του ευρύτατου δικτύου προορισμών της Emirates, έχουμε πλέον άμεση πρόσβαση σε πολλές πόλεις της Ανατολής. Και αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη όχι μόνο για τους κατοίκους της Μπολόνια που θα ταξιδεύουν για δουλειά ή για διασκέδαση, αλλά και για πολλούς ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο που μπορούν πλέον να έχουν άμεση πρόσβαση στην περιοχή μας».

Ο Enrico Postacchini, Πρόεδρος του Αεροδρομίου της Μπολόνια, υπογράμμισε: «Η νέα σύνδεση της Emirates με το Ντουμπάι είναι μια σημαντική ευκαιρία για την περιοχή μας, μια βασική έξοδος προς την Άπω Ανατολή για εταιρείες με διεθνή προσανατολισμό και μια νέα πύλη εισόδου για τον τουρισμό. Με χαρά καλωσορίζουμε στο αεροδρόμιο της Μπολόνια την Emirates, μια πολύ σημαντική εταιρεία που θα συμβάλει στην ενίσχυση του διεθνούς προφίλ της πόλης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης και τους υπόλοιπους εταίρους μας και κυρίως το Εμπορικό Επιμελητήριο της Μπολόνια, που έχει στηρίξει την ανάπτυξη του αεροδρομίου».

Οι πελάτες της Emirates που ταξιδεύουν από και προς τη Μπολόνια θα απολαμβάνουν τις εξαιρετικές ανέσεις και παροχές του Boeing 777-300ER, που διαθέτει οκτώ πολυτελείς σουίτες στην Πρώτη Θέση, 42 lie-flat θέσεις στη Business Class και μεγάλο χώρο καμπίνας για τους 310 επιβάτες της Οικονομικής Θέσης.

Σε όλες τις θέσεις οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα από 2.000 κανάλια ως μέρος του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρείας. Οι επιβάτες όλων των πτήσεων της Emirates έχουν υψηλό όριο βάρους αποσκευών και ειδικότερα 30 κιλά στην Οικονομική Θέση, 40 κιλά στη Business Class και 50 κιλά στην Πρώτη Θέση.