header-lufthansa-flugzeugΜε την προσθήκη δύο νέων νησιωτικών προορισμών πρόκειται να επεκτείνει το καλοκαιρινό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς για την Ελλάδα Lufthansa. Τα δημοφιλή νησιά της Σαντορίνης και της Κέρκυρας θα συνδέονται μια φορά την εβδομάδα με το Μόναχο, προκειμένου να εξυπηρετείται η αυξημένη ζήτηση για τα ελληνικά νησιά από ταξιδιώτες αναψυχής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η Ελλάδα άλλωστε κατατάσσεται ανάμεσα στους πιο αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς για τους Ευρωπαίους τουρίστες και ειδικότερα για τους Γερμανούς.

Οι δύο αυτές εποχιακές πτήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα Μαΐου 2016.
Συγκεκριμένα, η πρώτη πτήση για Σαντορίνη πρόκειται να απογειωθεί από το Μόναχο το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 14:40 (τοπική ώρα) και θα φτάσει στη Σαντορίνη στις 18:15 (ώρα Ελλάδος), για να αναχωρήσει και πάλι για Γερμανία στις 19:05.

Η πτήση για Κέρκυρα θα αναχωρήσει από το Μόναχο την Κυριακή 15 Μαΐου στις 06:45 το πρωί (τοπική ώρα) και θα φτάσει στην Κέρκυρα στις 09:40 (ώρα Ελλάδος) ενώ σχεδόν μια ώρα αργότερα θα ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής στη Γερμανία. Και τα δύο δρομολόγια θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος.

Ο διευθυντής Υπηρεσιών Επιβατών και Πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο Harro Julius Petersen δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την κίνηση από και προς την Ελλάδα. Ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία και η Lufthansaστηρίζει έμπρακτα την αυξημένη ζήτηση: αυτό το καλοκαίρι αυξήσαμε τη χωρητικότητα προς Ελλάδα κατά 16% και διατηρήσαμε πληρότητες που προσεγγίζουν το 90%. Η φετινή εποχιακή πτήση Μόναχο – Ηράκλειο είχε εξαιρετική απήχηση και έτσι το επόμενο καλοκαίρι προσφέρουμε στους επιβάτες μας δύο νέους νησιωτικούς προορισμούς, ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Γερμανούς αλλά και τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα. Ταυτόχρονα, θα αυξηθεί η συχνότητα των καλοκαιρινών πτήσεων από και προς την Αθήνα, όπως κάθε χρόνο. Η Ελλάδα αποτελεί για τη Lufthansa μια χώρα με μεγάλες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της ταξιδιωτικής κίνησης».