cha1Η αεροπορική τραγωδία στη χερσόνησο του Σινά με τα 244 θύματα σατιρίστηκε στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, προκαλώντας για ακόμη μία φορά σχόλια -αρνητικά αυτή τη φορά.

Οι δημιουργοί φαίνεται πως δεν συγκινήθηκαν από το αεροπορικό δυστύχημα και αποφάσισαν να δημιουργήσουν σκίτσα, με το ένα να απεικονίζει ένα τυλιγμένο αεροσκάφος και το άλλο με μια νεκροκεφαλή.

«Οι κίνδυνοι του ρωσικού χαμηλού κόστους», ενώ η νεκροκεφαλή που αποτυπώνεται λέει: «Θα έπρεπε να είχα πάρει την Air Cocaine», είναι ο τίτλος.

Στο δεύτερο σκίτσο σχετικό με την αεροπορική τραγωδία απεικονίζονται τμήματα αεροπλάνου να πέφτουν με έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους να κρατά ένα καλάσνικοφ και να σκύβει για να αποφύγει τα συντρίμμια.

«Ισλαμικό Κράτος: Η ρωσική αεροπορία εντείνει τους βομβαρδισμούς της», σημείωνε η λεζάντα.

Το Διαδίκτυο χωρίς καθυστέρηση αντέδρασε στα σκίτσα και εκεί που στεκόταν στο πλευρό του γαλλικού περιοδικού μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία του, δημιούργησε το hashtag #JeNeSuisPasCharlie καταδικάζοντας την παραγωγή παρόμοιων σκίτσων.

Θέση πήρε και η ρωσική κυβέρνηση, από την οποία δεν πέρασαν απαρατήρητα τα σκίτσα, κάνοντας λόγο για βλασφυμία.

«Στη χώρα μας αυτό θα λεγόταν βλασφημία. Δεν έχει να κάνει με δημοκρατία ή έκφραση. Είναι απλώς βλασφημία. Οι συνάλελφοί μου και εγώ προσπαθήσαμε να βρούμε καρικατούρες των δημοσιογράφων του Charlie Hebdo που σκοτώθηκαν από τους τρομοκράτες. Δεν τα καταφέραμε. Αν είχαν δημοσιευθεί, τότε θα ήταν και πάλι βλασφημία, τουλάχιστον στη δική μας χώρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πεσκόφ.