Η κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις τιμές των αεροπορικών εισιτήριων οι οποίες αναμένονται να βρεθούν σε τριετή χαμηλά αυτό το μήνα, σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα Hopper.com.

Σύμφωνα με τον δείκτη Consumer Airfare, τα εισιτήρια αναμένεται να μειωθούν κατά 2,5% το μήνα αυτό σε σχέση με τον προηγούμενο και κατά 14% σε σχέση με το περασμένο έτος. Στους προορισμούς που αναμένεται να σημειωθεί σημαντικά η τιμή των εισιτηρίων είναι το Ρίο ντε Τζανέιρο κατά 23%, στο Μιλάνο κατά 18%, στα νησιά Μπόρα Μπόρα, τη Γαλλική Πολυνησία, την Κωνσταντινούπολη, την Νέα Ορλεάνη και το Μαϊάμι κατά 17% και στο Λας Βέγκας και το Χιούστον κατά 16%.

Ωστόσο, προβλέπεται ότι οι τιμές θα καταγράψουν και πάλι αύξηση στα μέσα της άνοιξης, σύμφωνα με τις προβλέψεις, και θα αυξηθούν ακόμα περισσότερα τον Ιούνιο, κατά 20% από τα κατώτερα επίπεδα του 2015.

Επίσης, από Δευτέρα έως Τετάρτη οι τιμές των εισιτηρίων είναι συνήθως χαμηλότερες σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας ενώ ακόμα χαμηλότερες είναι οι τιμές των εισιτηρίων στις πολύ πρωινές πτήσεις.