Το ηφαιστειογενές νησί των Δωδεκανήσων, τη Νίσυρο, εκθειάζει ο συντάκτης του γνωστού ταξιδιωτικού εντύπου «CNTraveller», γοητευμένος από τις παράλιες με τη μαύρη άμμο, τα ορεινά χωριά, τις καταπληκτικές ταβέρνες και το φιλότεχνο κοινό που την επιλεγεί για τις διακοπές του τα τελευταία χρόνια.

1920_A crater of the volcano of Nisyros island

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο του νησιού είναι χωρίς αμφιβολία το ίδιο το ηφαίστειο, αυτό που δημιούργησε το νησί και κυριαρχεί στο τοπίο.

Τα τελευταία χρόνια η Νίσυρος γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός, ειδικά σε ένα νεανικό κοινό που το γοητεύουν οι τέχνες και το άγριο ηφαιστειογενές τοπίο του νησιού. Όπως ανακαλύπτει και ο συντάκτης του CNTraveller, που επισκέφτηκε την «Στέρνα», τον πύργο του 17ου αιώνα του φωτογράφου Γρηγόρη Χατζηιωαννίδη που τον μετέτρεψε σε ένα μοναδικό art project και ένα ξεχωριστό πριβε ξενώνα με την βοήθεια του αρχιτέκτονα Γιώργου Τσιρώνη, η Νίσυρος είναι ένας ανερχόμενος ταξιδιωτικός προορισμός.

Το CNTraveller προτείνει την Στέρνα για την διαμονή σας, την ταβέρνα Απυριά για το φαγητό σας, το Αποσπέρι για την διασκέδαση σας και το μαγαζί Loles Kores για τις αγορές σας.