Όπως κάθε επάγγελμα, έτσι και αυτό του πιλότου κρύβει κάποια μυστικά. Κάποια μυστικά τα οποία ποτέ και κανείς δε θα παραδεχτεί φανερά σε έναν ταξιδιώτη.

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της Daily mail, κάποιοι πιλότοι λοιπόν αποφάσισαν να «λύσουν» τη σιωπή τους και να εντυπωσιάσουν ή και να σοκάρουν με τις απαντήσεις που δίνουν σε ερωτήματα απλών ανθρώπων

  1. Τα αεροπλάνα κάποιες φορές παθαίνουν βλάβες

Αν και σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η ιδέα γενικά, αλλά και πιο συγκεκριμένα όταν είμαστε μέσα σε πτήση που έχει πάθει κάποια βλάβη το αεροπλάνο, είναι κάτι που συμβαίνει παρόλα αυτά. Οι βλάβες κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με κάποιο πρόβλημα στην μπαταρία ή με κάποια διακοπή ρεύματος, όπου επισκευάζονται είτε πριν την πτήση είτε κατά τη διάρκεια αυτής.

2e0ade0500000578-3300406-image-a-126_14464771712342. Η ανώμαλη προσγείωση δεν είναι πάντα από ανάγκη

Οι πολυταξιδεμένοι θα έχουν ζήσει έστω και μία φορά στη ζωή τους ανώμαλη προσγείωση, πρέπει όμως να ξέρουν ότι αυτό δε συνέβη απαραίτητα επειδή ο πιλότος υπολόγισε κάτι λάθος. Ιδιαίτερα όταν βρέχει, ο πιλότος είναι σχεδόν αναγκασμένος να πράξει μία ανώμαλη προσγείωση, διαφορετικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αεροπλάνο να γλιστρήσει επάνω στο νερό.

56385f3fc36188ad728b45a13. Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, ναι, οι πιλότοι κοιμούνται

Είναι δύσκολο να το δεχτείτε αλλά συμβαίνει. Το 2012 η Έρευνα της Ένωσης Πιλότων έδειξε ότι παραπάνω από τους μισούς πιλότους δήλωσαν ότι τους έχει συμβεί να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Πριν πανικοβληθείτε, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πιλότοι πρέπει να κάνουν κάποιο διάλειμμα και να κοιμηθούν, ειδικά όταν είναι σε μεγάλες πτήσεις σαν συγκυβερνήτες.

4. Οι πρωινές πτήσεις είναι πιο ομαλές

Καθώς οι περισσότερες καταιγίδες ξεσπούν κατά κύριο λόγο τις απογευματινές ώρες, τα πρωινά ο καιρός έχει καθαρίσει και έτσι οι πρωινές πτήσεις είναι περισσότερο ομαλές. Γι’ αυτό όσοι δυσανασχετούν με τις αναταράξεις, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να επιλέγουν να ταξιδεύουν τις πρωινές ώρες.

8092735. Τα γεύματα των πιλότων είναι διαφορετικά

Για το πλήρωμα του αεροπλάνου, κάποιες φορές υπάρχει διαφορετικό γεύμα ή τους σερβίρεται το γεύμα που δίνουν και στους επιβάτες τις Business Class. Επίσης για να αποφευχθεί η πιθανότητα τροφικής δηλητηρίασης ο κυβερνήτης με τον συγκυβερνήτη τρώμε διαφορετικά γεύματα.

6. Το οξυγόνο στα αεροπλάνα φτάνει μόνο για 15 λεπτά

Αυτός είναι και ο χρόνος άλλωστε που χρειάζεται ο πιλότος για να κατεβάσει το αεροπλάνο πιο χαμηλά για να μπορούν όλοι να αναπνέουν χωρίς τη βοήθεια του οξυγόνου. Οπότε ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να παραμείνουν οι επιβάτες ασφαλείς.

aeroplano_keraynos7. Όλα τα Αεροπλάνα έχουν χτυπηθεί από κεραυνό

Αρκετοί είναι οι ταξιδιώτες που έχουν απαθανατίσει τη στιγμή που χτυπάει κεραυνός το αεροσκάφος που επιβαίνουν και αρκετές φορές έχει χρειαστεί κάποιος πιλότος να κάνει αναγκαστική προσγείωση λόγω κάποιου κεραυνού που χτύπησε το αεροπλάνο. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο σε κάθε αεροπλάνο, αλλά οι ζημιές που προκαλούνται συνήθως είναι μηδαμινές.