«Το Νησί», το μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ, διάβασε η δημοσιογράφος της βρετανικής ιστοσελίδας Daily Mail, Helen Atkinson Wood και θέλησε να γνωρίσει από κοντά την Κρήτη και τη Σπιναλόγκα.

Το μυθιστόρημα της Χίσλοπ λειτούργησε «σαν σειρήνα που με παρέσυρε σε αυτό το ταξίδι», αναφέρει η δημοσιογράφος, που με έδρα την Ελούντα επισκέφθηκε τις γύρω περιοχές και την Σπιναλόγκα. Στην Ελούντα η Wood έμεινε στο Elounda Gulf Villas & Suites ένα κατάλυμα που ανήκει σε μια φιλόξενη οικογένεια, όπως η ίδια αναφέρει και αποτελείται από 15 πολυτελείς σουίτες και 18 βίλες, όλα με ιδιωτική πισίνα, ενώ υπάρχει beach bar, καθώς και ένα εστιατόριο, που καταφέρνει να συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την διεθνή.

24-5-15-NHSI-2

Από την Ελούντα η δημοσιογράφος επισκέφθηκε το μικρό νησί Σπιναλόγκα, τον τόπο όπου απομόνωναν τους λεπρούς την δεκαετία του ’30. «Τα ερειπωμένα σπίτια και το δημαρχείο σε ταξιδεύουν σε εκείνη την εποχή», υποστηρίζει η Wood, που περιηγήθηκε επί μία ώρα επάνω στο νησί και ένιωσε ότι βίωνε την κάθε στιγμή από την ζωή απομόνωσης που περιγράφεται στο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ.

«Είναι ένας τόπος που σε κάνει να δεις θετικά την ζωή», γράφει για την Σπιναλόγκα η δημοσιογράφος της Daily Mail, αναφερόμενη στον άνισο καθημερινό αγώνα των λεπρών της εποχής για να ζήσουν μια κανονική ζωή παρά τα προβλήματα της ασθένειάς τους.