Ρεκόρ όλων των εποχών σημείωσε ο Παγκόσμιος Τουρισμός το 2015, καθώς ταξίδεψαν συνολικά 1,18 δισ. τουρίστες, αύξηση 4,4% της παγκόσμιας τουριστικής κίνησης δηλαδή, και όλα αυτά παρά το φόβο της τρομοκρατίας.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), η τουριστική κίνηση κατέγραψε αύξηση στην Ευρώπη (+5%), στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (+5%) και στην αμερικανική ήπειρο (+5%), αλλά υποχώρησε κατά 8% στη Βόρεια Αφρική, όπου χώρες όπως η Τυνησία επλήγησαν από τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον τουριστικών τοποθεσιών.

«Τα αποτελέσματα για το 2015 επηρεάστηκαν από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, τις τιμές του πετρελαίου (σ.σ. που βρίσκονται σε πτώση) και τις κρίσεις σε πολλές τοποθεσίες στον πλανήτη», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΟΤ.

Μια σειρά επιθέσεων έπληξε το 2015 πασίγνωστους τουριστικούς προορισμούς, ειδικά στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και στην Τουρκία.

«Είμαστε αντιμέτωποι σήμερα με μια παγκόσμια απειλή», αναγνώρισε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ Τάλεμπ Ριφάι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, καλώντας τους τουρίστες να μην πάψουν να ταξιδεύουν λόγω του φόβου των επιθέσεων και τα κράτη να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εγγυώνται τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για αυτούς.