Στο αεροδρόμιο της πόλης Traverse City  του Μίσιγκαν ένα κόλεϊ με το όνομα Piper εργάζεται για να απομακρύνει από το χώρο τα πτηνά αλλά και τα θηλαστικά με σκοπό την αποτροπή διάφορων ατυχημάτων.

Ο Piper είναι 7 ετών και φροντίζει για την ασφάλεια του πληρώματος και των επιβατών καθώς τα πτηνά και τα θηλαστικά, όπως οι νυφίτσες θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα. Ο τετράποδος φίλος του αεροδρομίου είναι ειδικά εκπαιδευμένος στο να απομακρύνει τα πτηνά, καθώς επίσης φοράει ειδικά ακουστικά για τον θόρυβο, ειδικά γυαλιά για να προστατεύεται από τον αέρα, ωτοασπίδες και τους θερινούς μήνες φοράει και ειδικά παπούτσια για να μην καίγονται οι….πατούσες του από τη ζέστη της ασφάλτου.

Προφανώς και ο Piper είναι η μασκότ του αεροδρομίου και έχει γίνει και πολύ γνωστός μέσα από το Ίντερνετ. Εργάζεται 4 φορές την εβδομάδα επί 10 ώρες την ημέρα, ενώ κάνει συχνά διαλείμματα για να φάει και να ξεκουραστεί. Η βοήθεια του Piper είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο ο Piper το 2015 απέκρουσε 2.450 πουλιά από τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

piper 3

piper2