Σαν από παλιά εποχή ή βγαλμένη από παραμύθι; Η πρωτεύουσα της Τσεχίας
είναι όλο τον χρόνο μαγευτική, αλλά την άνοιξη είναι σαν παλέτα ζωγραφικής!

Ξεκινάτε την περιήγησή σας από την περίφημη Γέφυρα του Καρόλου. Πρόκειται για την παλαιότερη γέφυρα της Πράγας, με μήκος τα 515 μέτρα και τριάντα αγάλματα να τη διακοσμούν. Είναι χωρίς υπερβολή μια υπαίθρια γλυπτοθήκη!

Prague_Banner
Επειτα, κατευθυνθείτε στο δεύτερο και εξίσου εντυπωσιακό αξιοθέατο της πόλης, που δεν είναι άλλο από το Κάστρο. Το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο της Ευρώπης, αποτελούσε κύρια κατοικία των Τσέχων βασιλιάδων για αρκετούς αιώνες και περιλαμβάνει τον καθεδρικό του Saint Vitus, πύργους, μουσεία, γκαλερί τέχνης, ένα μοναστήρι, αρκετά παλάτια συμπεριλαμβανομένου του Lobkowicz Palace καθώς και του διάσημου συναυλιακού χώρου κλασικής μουσικής της Βασιλικής του Αγίου Γεωργίου. Κάθε ώρα γίνεται αλλαγή φρουράς, ενώ ειδικά το μεσημέρι η τελετή λαμβάνει χώρα με τη συμμετοχή μουσικής μπάντας.

prague-astronomical-clock
Στη συνέχεια, είναι αδύνατο να μην δείτε το Αστρονομικό Ρολόι, όπου εκεί γίνεται και η λεγόμενη «παρέλαση των Αποστόλων», την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Η Πλατεία της Παλιάς Πόλης είναι ο πυρήνας του ιστορικού κέντρου, η καρδιά και ψυχή της πόλης, οπότε μην παραλείψετε να την περπατήσετε και να «χαθείτε» στα γύρω σοκάκια της.
Ακόμα ένα τουριστικό θέαμα είναι και η εβραϊκή συνοικία Γιόζεφοβ, ένα σύμπλεγμα όμορφων επιβλητικών κτιρίων θα σας εντυπωσιάσει. Ευκαιρία να επισκεφτείτε και το Εβραϊκό Μουσείο!

charles-bridge-and-prague-castle-czech-republic-photo-by-robin-holler

Extra Tips:
– Εάν σας περισσεύει χρόνος, τότε κάντε μια μονοήμερη εκδρομή στην παγκοσμίως φημισμένη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ. Βρίσκεται στη Δυτική Βοημία, 120 χλμ. έξω από την Πράγα, κοντά στα σύνορα με την Γερμανία. Είναι κυριολεκτικά πνιγμένη στα δάση της κοιλάδας, του μικρού ποταμού Τέπλα, και φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της. Και η επίσκεψη της λουτρόπολης αυτής, μοιάζει πραγματικά με ένα παραμύθι!

Romantic-Prague-_-Charles-Bridge-3
– Το εθνικό νόμισμα είναι η τσέχικη Κορώνα. Στο ιστορικό κέντρο μπορεί κανείς να πληρώνει με ευρώ, αλλά δεν συμφέρει, καθώς δεν υπάρχει κοινή γραμμή για την ισοτιμία που δέχονται τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μαγαζιά το ευρώ.
– Οσο για το φαγητό; Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε goulash, βοδινό κρέας σούπα. Και φυσικά, τσέχικη μπύρα!

498_prague20150803
– Δύο από τα μουσεία που ξεχωρίσαμε ήταν το Μουσείο παιχνιδιών (Muzeum hracek), με ιστορικά παιχνίδια από την Ευρώπη και Αμερική που βρίσκεται στο Κάστρο της Πράγας και το Μουσείο του Φρανς Κάφκα, για τη ζωή και έργο του λογοτέχνη.