Η μητρική εταιρεία της British Airways, International Consolidated Airlines Group, ανακοίνωσε αύξηση 77% στα κέρδη του 2015 και βλέπει περαιτέρω αύξηση για το 2016, λόγω μιας απότομης πτώσης στα κόστη για καύσιμα και βελτιωμένων λειτουργικών επιδόσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το MarketWatch, τα καθαρά κέρδη για το έτος, κατά το οποίο η IAG αγόρασε τον ιρλανδικό μεταφορέα Aer Lingus, αυξήθηκε σε 1,52 δισ. ευρώ από ένα δισ. το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% σε 22,9 δισ. ευρώ.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας, εξαιρώντας την Aer Lingus, ήταν 2,3 δισ. ευρώ έναντι μιας guidance 2,25 με 2,3 δισ. ευρώ. Περιλαμβανομένου του ιρλανδικού μεταφορέα, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν σε 2,34 δισ.

Τα καύσιμα είναι μεταξύ των μεγαλύτερων κοστών της εταιρίας, επομένως η βουτιά στα κόστη πετρελαίου από τα μέσα του 2014 και μετά, έχουν οδηγήσει σε κέρδη-ρεκόρ. Η IAG επωφελήθηκε επιπλέον και από μέτρα βαθιάς αναδιάρθρωσης στην ισπανική μονάδα Iberia, καθώς και από την ισχυρή ζήτηση για ταξίδια σε βασικούς προορισμούς όπως οι διατλαντικές πτήσεις.