Παρά τις εξελίξεις με το προσφυγικό, οι κρατήσεις για τη χώρα μας από Γερμανούς τουρίστες συνεχίζουν να αυξάνονται. Βεβαίως οι κρατήσεις για τη Σάμο, την Κω και τη Λέσβο έχουν επηρεαστεί σημαντικά αλλά η Γερμανία δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και οι tour operators.

Συγκεκριμένα, η TUI  Γερμανίας έχει καταγράψει αύξηση 12% για τις κρατήσεις σε περιοχές της Ελλάδας, ειδικότερα για την Κέρκυρα, την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη.

Ωστόσο υπάρχει και μία ελαφριά αύξηση στις κρατήσεις για την Κω, σε αντίθεση με τη Σάμο και τη Λέσβο, που οι κρατήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά. Όπως επιβεβαιώνει και η Thomas Cook, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως είναι οι κορυφαίοι προορισμοί χωρίς να έχουν σημειώσει ακυρώσεις και η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο 3ος δημοφιλέστερος προορισμός για το καλοκαίρι του 2016.

Οι κρατήσεις από Γερμανούς τουριστές για ελληνικούς προορισμούς, μέχρι στιγμής κυμαίνονται 2% με 3% ψηλότερα από τον περσινό χρόνο, ενώ το σύνολο των κρατήσεων σημειώνει 5% αύξηση . Όπως επιβεβαίωσε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος του ΣΕΤΕ οι κρατήσεις για την Κέρκυρα σε σχέση με πέρυσι έχουν μειωθεί κατά 20%.

Ωστόσο υπάρχει ένα κύμα αισιοδοξίας από τους έλληνες ξενοδόχους για το φετινό καλοκαίρι, ακόμα κι από τα νησία τα οποία επηρεάζονται με το προσφυγικό, ενώ οι γερμανοί tour operators έχουν προσδοκίες ότι οι κρατήσεις θα αυξηθούν και γι’ αυτό έχουν αυξήσει την χωρητικότητα για φέτος το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, η Alltours προσέθεσε 40 ξενοδοχεία, ενώ η TUI διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της κατά 30%.