Η Air New Zealand και η Virgin Australia ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, η οποία σκοπό έχει να ερευνήσει τις επιλογές που υπάρχουν για την παραγωγή τοπικών αεροπορικών βιοκαυσίμων.

Ο υπεύθυνος πτήσεων και ασφάλειας της Air New Zealand, David Morgan, λέει πως η αεροπορική αναγνωρίζει τις επιπτώσεις που έχει η αεροπλοΐα στο περιβάλλον γι’ αυτό το λόγο θέλουν να περάσει το θέμα από το RFI (Request for Information), διότι πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία.

«Με τη συνεργασία μας με την Virgin Australia, ελπίζουμε να καταφέρουμε να παρακινήσουμε την τοπική αγορά, την οδηγική καινοτομία και τον επενδυτικό τομέα. Ίσως καταφέρουμε τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον βιοκαυσίμων, τα οποία θα ταιριάζουν με την πολιτική της εταιρείας», αναφέρει ο κ. Morgan.

Ο Robert Wood, επικεφαλής για τη βιωσιμότητα στη Virgin Australia, λέει πως η αεροπορική είναι δεσμευμένη να παρακινήσει την ανάπτυξη αεροπορικών βιοκαυσίμων στην περιοχή, τα οποία θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

«Τα αεροπορικά βιοκαύσιμα προσφέρουν μία σημαντική ευκαιρία στον χώρο της αεροπλοΐας να μειωθούν οι εκπομπές, ενώ παράλληλα βοηθούν στη μακροχρόνια ασφάλεια καυσίμων για τη βιομηχανία των αεροπορικών», λέει ο κ. Wood.

«Βλέπουμε την ανάπτυξη των βιοκαυσίμων στο χώρο της αεροπλοΐας να επιταχύνει σε διεθνές επίπεδο, αλλά προς το παρόν αυτό δεν ίσχυε και στην δική μας περιοχή. Είμαστε θετικοί στη συνεργασία μας με την Air New Zealand, για να αποκτήσουμε ένα μεγάλο αριθμό από αεροπορικά βιοκαύσιμα και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε νέες, πιο εξελιγμένες και απαιτητικές θέσεις εργασίας στην περιοχή». 

Και οι δύο αεροπορικές είναι δεσμευμένες να βεβαιώσουν ότι η χρήση αεροπορικών βιοκαυσίμων είναι φιλική προς το περιβάλλον, βοηθάει κοινωνικά και οικονομικά, ενώ το RFI είναι διατεθειμένο να συμπεριλάβει αυτές τις αρχές.