Το πρόγραμμα ReGeneration έχει σκοπό να συνδέσει τις εταιρείες με πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων από όλη τη χώρα, με βασικό γνώμονα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες βάσεις προϋπηρεσίας αλλά και εργασιακής εμπειρίας. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξάμηνης πρακτικής άσκησης, το οποίο οργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα και από φέτος εντάσσει και τον τομέα του τουριστικού κλάδου, προσθέτοντας τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Τα συστατικά του προγράμματος είναι μια απαιτητική διαδικασία επιλογής πτυχιούχων (που περιλαμβάνει CV screening, online tests, assessment center), εκπαίδευση 60 ωρών σε soft & business skills καθώς και εθελοντική εργασία 25 ωρών. Η μόνη υποχρέωση των εταιρειών που συμμετέχουν είναι η καταβολή του μηνιαίου μισθού του ασκούμενου (750 ευρώ μικτά) και η ύπαρξη μιας χρήσιμης εργασιακής εμπειρίας.

Πώς επωφελούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις από αυτή τη συνεργασία:

Ο τουρισμός είναι το βασικότερο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και έτσι είναι πολύ σημαντικό να ενταχθούν σε αυτό τον κλάδο περισσότεροι νέοι άνθρωποι υψηλής δυναμικής. Παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος απασχολεί περίπου το 20% του ανθρώπινου δυναμικού σύμφωνα με έρευνα που έκανε το kariera.gr το 2014 μόλις 1 στους 5 νέους θα ήθελε ιδανικά να εργαστεί στον τουρισμό.

Ακόμα, μέσω του ReGeneration οι τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια βάση περίπου 250 νέων πτυχιούχων οι οποίοι έχουν ήδη περάσει μια διαδικασία επιλογής ανάμεσα από 6.300 υποψηφίους και οι οποίοι πέρα από την εκπαίδευση των 60 ωρών θα παρακολουθήσουν και μια επιπλέον εκπαίδευση 16 ωρών σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και το SETE Training σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό. Παράλληλα, η διαδικασία επιλογής αλλά και η εκπαίδευση που θα λάβουν οι ασκούμενοι είναι δωρεάν για τις επιχειρήσεις.