Με αφορμή την έκδοση του ενθέτου “One Place – One Poem”, της δημοφιλούς γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, ο δημοσιογράφος  Alard von Kittlitz, επισκέπτεται την Αθήνα, γνωρίζει από κοντά την ιστορία της Ακρόπολης και παραδίδεται στο δέος που τον κυριεύει όταν αντικρίζει από κοντά το αρχαίο μνημείο – σύμβολο της πόλης. 

 Αντλώντας έμπνευση από το ποίημα του Durs Grünbein που αναφέρεται στην Ακρόπολη, ο δημοσιογράφος απολαμβάνει μια ιδιωτική ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και μυείται στα μυστικά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τον Πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης και Καθηγητή Αρχαιολογίας, κο Δημήτριο Παντερμαλή. Ενθουσιάζεται από την «υπερφυσική ομορφιά της που συνδυάζεται με την απόλυτη τελειότητα» και συμπληρώνει πως «το έντονο συναίσθημα που συνοδεύει την πρώτη πραγματική οπτική επαφή με την Ακρόπολη, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με αυτό που νιώθει κάποιος βλέποντας φωτογραφίες της».

Το ένθετο, με τιράζ 546.000 αντίτυπα, κυκλοφόρησε στις 10 Μαρτίου 2016 και διανεμήθηκε, επίσης, στη διεθνή έκθεση ITB που έλαβε χώρα στις 9-12 Μαρτίου 2016 στο Βερολίνο, ενώ η δημοσιογραφική αποστολή διοργανώθηκε από την Marketing Greece.